Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Oavgjort för talangerna

Anel Coralic och Simon Karlsson gjorde försäsongens första mål för ÖSKs talanglag.

ÖSK och Adolfsberg spelade oavgjort 2-2 då lagen begick årets träningsmatchpremiär.  I en rätt händelsefattig tillställning tog Adolfsberg ledningen innan ÖSK kvitterade och sedan gick till ledning genom mål av Anel Coralic och Simon Karlsson. Laget förmådde dock inte hålla sitt försprång och när det var dags för Adolfsberg att kvittera, så kändes det inte alldeles orättvist.

Hemmalaget hade en hel del nytt folk i laget och saknade många av fjolårets stamspelare. Dessutom lät man flera av sina mer erfarna spelare börja matchen på bänken för att sedan bytas in  i den andra perioden. På grund av kylan så spelade man tre gånger trettio minuter. Säkert uppskattat, speciellt av målvakterna som alla stod sysslolösa under långa perioder av matchen. Som alltså till stora delar utkämpades på mittfältet.

ÖSK kvitteringsmål gjordes av Anel, som fick en långboll (rensning?) vid mittlinjen, drev bollen över halva planen med en försvarare i ryggen för att till sist dra målvakten, så att han sedan smärtfritt kan rulla in bollen. Simon Karlsson, för dagen lagkapten och dessutom vänsterytter (senare innermitt) utökade till 2-1 med en fin liten lobb över Adolfsbergs målvakt efter det att han blivit helt renställd genom en smart passning från debutanten Stefan Hannasson.

I ÖSK utmärkte sig framför allt Adam Eriksson på mittfältet med bra teknik, god speluppfattning och en energi som inte tog slut. Anel Coralic glimtade till, men var ibland också rätt osynlig. Utöver målet hade han dessutom en frispark från straffområdesgränsen som tog klockrent i stolpen.

I matchens slutskede fick Daniel Björnkvist en ordentlig smäll på knäet vid en sammanstötning och fick haltande ledas av plan. Oklart om det rör sig om en allvarligare skada eller om det” bara” var så att det gjorde väldigt ont.

Matchfakta:
13. 0-1 Oskar Sundén
36. 1-1 Anel Coralic
40. 2-1 Simon Karlsson
65. 2-2 David Åwall

Laguppställning:
Målvakt: Nils Carlsson (31. Claus Pedersen. 61. Nils Carlsson)
Försvar: Lukas Oskarsson (46), David Rohlén (ut 46, in 86), Niklas Svensson, Andreas Ståhl
Mittfält: Stefan Hannasson (46), Adam Eriksson, Viktor Lindqvist
Anfall: Bari Nihat (ut 27, in 83), Anel Coralic, Simon Karlsson (k)

Ersättare: Claus Pedersen (mv), Daniel Björnkvist (in 46, ut 86), Johan Bolin (46), Adam Botvidsson (27), André Almstedt-Molnar (46)

ÖSK: Talangtruppen: Oavgjort för talangerna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.