Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Säsongstart för talangerna

I morgon lördag startar ÖSKs talanglag förberedelserna på allvar inför div 2-säsongen, då man spelar årets första träningsmatch. Det blir precis som förra året Adolfsbergs IK som kommer att stå för motståndet. Då, för ett år sedan, överraskade Adolfsberg genom att vinna matchen. 2-1 blev segersiffrorna för förortsgänget och (bort)förklaringarna i örebrolägret gick väl mest ut på att man hade ett ungt och orutinerat lag, som gjorde sin första match tillsammans.

Unga och orutinerade lag är ju inte direkt någon nyhet på försäsongen för ÖSKs talanger och hemmalaget kommer även detta år till spel med ett lag med en hel del nya namn på laguppställningen. ÖSK har för lördagens möte aviserat att man tänker komma till spel med följande trupp:

Målvakter
Nils Karlsson
Claus Pedersen

Försvar
Lukas Oskarsson
Niklas Svensson
Pontus Gustafsson
Andreas Ståhl
Simon Karlsson
Johan Bolin
Daniel Björnkvist
David Rohlén

Mittfält
Adam Eriksson
Viktor Lindqvist

Anfall
Anel Koralic
Bari Nihat
Andre Almstedt-Molnar
Stefan Hannasson
Adam Botvidsson

Fördelningen på lagdelar är min egen och baserad på hur man spelade förra året samt vad jag vet om de nya spelarna. På mittfältet med bara två dedikerade innermittfältare ser det onekligen något tunt ut, varför man nog måste låna upp resp. ner något namn från backlinjen resp. anfallet. En hel del beror ju på om man kommer att spela med en 4-4-2 uppställning, som Lasse Zetterlund gjorde förra året, eller om man tar steget över till 4-3-3 i samklang med A-truppen. Förmodligen blir det det senare om jag känner Håkan Juhlin rätt.

Nya namn i truppen jämfört med de spelare som vann div 3 förra året är:

Claus Pedersen med ett ungdomsförflutet i FC Köpenhamn som tränat med talangerna sedan i somras.
Lukas Oskarsson (-93). Kom till ÖSK Ungdom (Ekäng) från Laxå i somras. Lagkapten i det P17 futsal-lag som gick vidare till regionfinalerna.
Niklas Svensson (-90). Mittback som tagit steget från div 5-laget IFK Hallsberg till ÖSKs talanglag.
Pontus Gustavsson (-86). Mittback från trollhätteklubben Skoftebyns IF (div 3).  Provtränar för närvarande med talangtruppen.
Adam Eriksson (-93). Mittfältare som började träna med talangtruppen i höstas, men som då spelade kvar hos Avesta AIK. Landlagslägeruttagen i december.
Bari Nihat (-92). Provtränande anfallare från Hällefors.
Andre Almstedt-Molnar (-91). Kom i vintras från IFK Örebro, men har fått sin ”fotbollsuppfostran” i Sturehov.
David Rohlén (-94). Försvar/mittfältare som ingick i talangtruppen redan förra året, men då spelade regional fotboll med sin åldersgrupp i ÖSK Ungdom (Ekäng). Spelar tillsammans med Andreas Ståhl i åldersgruppens svenska landslag.
Stefan Hannasson (-94). Tekniskt skicklig anfallare från ÖSK Ungdom (Ekäng) som haft en bra utveckling det senaste året.

Noteras kan även att Boris Lumbana och Edvin Möller – två av fjolårets spelare i laget –  i morgon åker med A-truppen till Borås för match mot Elfsborg. Jonathan Ring har lämnat truppen för spel i div 1-laget IFK Värnamo. Fjolårets nedlånade målvaktssuverän Peter Rosendal fick inte något förlängt kontrakt med A-truppen och saknas av den anledningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.