Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Yunus hjälpfond


ÖSKs spelare har startat en hjälpfond för Yunus Ismail. John Alvbåge skriver om detta i sin blogg på NA. Uppropet finns även upplagt på ÖSKs hemsida.

Betalningar kan göras till Bankgiro 479-1471 och pengarna går oavkortat till stöd för Yunus i hans svåra situation.


100124.
NA (papperstidningen än så länge) skriver idag om Yunus och hans situation. Positivt är att han nu fått lämna USÖ och återvända hem till sin lägenhet. Men vardagslivet är tungt och besvärligt även om man bortser från stroken han drabbats av och utvisningshotet som alltid finns där i bakgrunden.

– Ekonomin är utsatt. Han får 570 kronor i månaden från migrationsverket.  Den summan skall räcka till boende, mat, transporter och allt annat han behöver. För att klara sig är han hänvisad till gåvor från privatpersoner.

– Han är inte folkbokförd i Sverige på grund av (det felaktiga) utvisningsbeslutet. Detta får flera negativa konsekvenser. Han har ingen rätt till försörjningsstöd, han har ingen möjlighet att utnyttja färdtjänsten för sina resor till rehabiliteringsenheten på USÖ. Han kan inte ens få ett telefonabonnemang från Telia på grund av detta, vilket i sin tur innebär att han inte kan få ett trygghetslarm installerat. Osv.

– De svenska myndigheterna vill eller kan inte samarbeta. Migrationsverket krävde till exempel att han skulle besöka dem i Göteborg i samband med en ansökan om ett främlingspass. Detta trots att det finns en avdelning i Örebro som tidigare handlagt hans ärende. För att komma till Göteborg krävdes det en sjuktransport, vilket han dock fick avslag på.

Yunus i NA 100124: Uppslag 1
Yunus i NA 100124: Uppslag 2
Yunus i NA 100124: Uppslag 3

BIDRAG till Yunus hjälpfond, stora som små, är alltid välkomna.


1 kommentar – kommentera

Johan Nyström

jag skall sätta in en slant till Yunus hjälpfond

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.