Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSKs nya hemsida

Tyvärr verkar det som om ÖSKs nya hemsida så här långt mer har fått karaktären av miss än av hit. Saker som skulle kunna förbättras:

Den vita texten mot svart bakgrund ser snygg ut så länge man inte behöver läsa den. Men då blir det jobbigt.

– Av någon anledning är hemsidan och då speciellt förstasidan väldigt resurskrävande. CPU-användningen slår i taket och allt på systemet blir plötsligt väldigt trögmanövrerat. Ibland verkar det som om den bästa lösningen att komma tillbaka till normala driftsförhållanden är att döda den aktuella fliken.

– ÖSK försöker anamma de nya medierna och länkar till vad tidningar och bloggar skriver om klubben. På mediasidan blir det ibland en något komisk effekt då det dyker upp en nyhet som ÖSK rimligen borde ha varit först med att publicera själva.

Värre är det med blogglänkarna. Det verkar som om man har lagt in någon automatiserad tjänst som lägger in länkar till blogginlägg som innehåller ordet ÖSK. Inte så lyckat eftersom ÖSK inte är den enda klubben i Sverige som kallas för ÖSK. Utöver alla systerklubbarna i Örebro skrivs det en del på nätet om Örnsköldsviks SK och Östersunds SK.

De blogglänkar som för tillfället ligger uppe borde nog inte ha hamnat där alls.

Den första är någon nöjd ÖSK-hatare som gläds över att ÖSK fått bakslag fick bakslag hos skatteverket. Utan att egentligen demonstrera annat än den typiska skadeglädjen när något gått snett för sportklubben.

Den andra handlar om damhandboll och innehåller referenser till ÖSKs duktiga tjejer.

Den tredje handlar om en ishockeymatch mellan Njurunda och Örnsköldsviks SK.

Den fjärde handlar om någon isbana i Östergötland i höjd med Rimforsa.

Problemet med blogglänkarna är riktigt pinsamt, tycker jag. Antingen läser man hos ÖSK inte de bloggatiklar som man länkat till eller så vet man inte hur man skall ta bort vad som inte hör dit. Isbanebloggen från Rimforsa har nu legat uppe i fem (!) dagar utan att någon kommit sig för att ta bort den.

Det är dags att skärpa till rutinerna och lätta på CPU-trycket för att inte sidan skall verka alltför tafflig ut då allsvenskan drar igång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.