Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Forward tog hem AIF-cupen

100116.
Det blev gulingarna från Forward som tog hem årets upplaga av AIF-cupen efter en sudden death för Sköllersta i finalen. Hallsbergsborna var dock de som imponerade mest eftersom man samtidigt spelade regionfinal i Eskilstuna, men valt att lämna kvar en av sina fyror i Idrottshuset. I Eskilstuna gick allt ändå enligt plan och laget är vidare efter 8-3 segrar i båda matcherna. Även Glanshammars damlag gick för övrigt vidare till spel bland Sveriges 12 bästa futsallag. Starkt jobbat.

För ÖSK Söder gick det väl ungefär som jag befarat. Laget hamnade sist i en väldigt jämn grupp. Den bästa prestationen gjorde laget mot de blivande finalisterna från Sköllersta. En 2-1 ledning med 40 sekunder kvar förvandlades dock hastigt och mindre lustigt till en 3-2 förlust. Totalt två poäng blev det för lagets del, vilka hämtades mot Rynninge resp. Sturehov. Gruppspelets bottennapp kom mot IF Eker, då det blev förlust efter två mål som ett passivt för att inte säga på gränsen till obefintligt försvar får ta på sig.

Utifrån sina förutsättningar tycker jag dock att laget klarade sig rätt bra. Bättre än vad jag trott på förhand. Plus i laget skall hur som helst Ademir Basic ha för sina finurliga dragningar och dribblingar plus ett av morgonpassets snyggaste mål.

100115.
I morgon avslutas skulle man väl kunna säga örebrodistriktets tre veckor långa futsalsäsong. Mellan jul och nyår var det Örebrocupen för de yngsta klasserna som avverkades. Förra veckan spelades DM för både ungdomar och seniorer och i morgon lördag är det AIF-cupen med ett antal inbjudna seniorlag.

Visst, säsongen fortsätter på sätt och vis ett tag till. De ungdomsklasser som inte spelar DM fortsätter ytterligare några veckor och DM-segrarna skall vidare till regionala matcher för att om möjligt kvalificera sig för SM-slutspel. ÖSK har i år faktiskt tre järn med i den elden. Både P15- och P17-grabbarna blev ju distriktsmästare och kommer i mitten av februari att åka till Hallsberg resp. Storfors för fortsatt spel. De största favoriterna till avancemang bör dock det starka F17-laget vara. Det laget har imponerat på mig varje gång jag sett dem spela. De regionalspelar också i Storfors.

Men för de allra flesta föreningarna så innebör AIF-cupen slutpunkten på inomhussäsongen. ÖSK-familjen representeras av ÖSK Söder som spelar sin första match redan kl. 08:00, då man möter Rynninge.  Nu skall man inte hoppas på några större framgångar för Söders lag. Futsal verkar inte ha så hög prioritet i föreningen utan man är med mest för att det är kul. Dessutom ser deras grupp rätt stark ut med förutom Rynninge även Sköllersta, Sturehov och Eker på den andra sidan. För att gå vidare till slutspelet krävs minst enandraplats i gruppen.

2 kommentarer – kommentera

Jonas Ask

Glöm inte bort damernas bedrift i Futsalen. Vi nådde finalplats i DM vilket är den bästa placeringen någonsin för damerna. Vi ska också spela vidare, precis som Glanshammar, i Haninge den 24/1!

F17:s slutspel är flyttat till Hallsberg lördagen den 13:e!

Se länk för mer info

http://www.laget.se/SODERDAM/9759-nyhetsarkiv-item-1091296.html
Tack för en skön blogg som jag prenumererar på!
Jonas Ask
Sportchef ÖSK Söder dam

Pingback: Duktiga damer « Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK Fotboll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.