Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Porokara: Transfersumman sjunker och den hemliga agenten

Uppgifterna om ersättningen till ÖSK för Roni Porokaras övergång till Maccabi Haifa varierar och för varje gång NA kommer med en ny uppgift blir summan lägre. Tidningen gick först ut med en uppgift om att ersättningen uppgick till 10 mkr. Detta belopp reviderades sedan ner till 7 mkr och nu på morgonen har man skurit en bit till och angivit 900.000 dollar, vilket motsvarar 6,3 mkr.

Nu är det väl inte så lätt att ange en korrekt summa, speciellt som det inte föreligger några officiella uttalanden i frågan. Uppgifterna om beloppet verkar komma från israeliska tidningsuppgifter, vilka kan vara mer eller mindre välgrundade. Dessutom är det ju inte ens säkert att det belopp som betalas av Maccabi Haifa motsvarar det belopp som tillfaller ÖSK. Det brukar finnas en hel del intressenter som agenter och liknande inblandade i en affär av denna typ. Sedan skall dessutom Ronis tidigare finska klubbar dessutom ha åtminstonde de 5 % som utgör den sk. solidaritetsersättningen.

NA: Porokara om flytten: ”En stor utmaning”
NA: Han är agenten bakom Porokaras proffsflytt

1 kommentar – kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.