Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal vann publikmatchen

Igår hade man tre olika idrottsarrangemang nere på Eyrafältet. Under större delen av dagen spelades det futsalslutspel i Idrottshuset. Serieledande ÖSK Bandy mötte Söderfors tidigt på eftermiddagen och senare var det Örebro HK som mötte Sundsvall i ishockeyns allsvenska.

Populäraste arrangemanget verkar utan tvekan futsal-turneringen ha varit. ÖLFF rapporterar att man tidvis hade en publik på 1800 personer, vilket väl är ungefär vad man kan få in i anläggningen. Hos bandyn kan man väl inte ha varit speciellt glada över att bara få in 373 åskådare och av tidningsreferaten att döma hade de som gått dit inte så mycket att glädja sig över de heller.

Ishockeymatchen drog ca. 1450 åskådare, vilket heller inte är någon imponerande siffra. Medan inomhusturneringen med företrädesvis lag från de lägre divisionerna drog in 1800 personer, vilket dessutom var fler än vad handbollslandskamperna häromdagen lockade. Fotbollen bibehåller onekligen sitt grepp över Örebropubliken – även vintertid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.