Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvensk försäsong

Aftonbladet publicerar idag en genomgång av läget i de allsvenska lagen. In- ut, mer eller mindre välgrundade rykten samt uppgifter om träningsläger och -matcher. Jag har lagt in vad som i vissa fall fortfarande verkar vara rätt preliminära träningsmatchplaner under rubriken Allsvensk försäsong i kolumnen till höger. Allteftersom resultaten sedan tickar in är det sedan min förhoppning att kunna uppdatera sammanställningen.

Vad beträffar ÖSK så har det faktiskt skett en del förändringar jämfört med det program som finns i ÖSKs återuppståndna kalender.

Den andra träningsmatchen i Finland verkar bli mot Tampere United. Den första spelas mot AIK – det visste vi redan.

Träningsmatchen mot FC Syrianska dagen efter det att laget kommit hem från den spanska sollägret finns inte mer. Inte så överraskande.

– En ny preliminär träningsmatch finns inlagd den 6 mars. Den kommer -om den blir av – att spelas mot IFK Mariehamn på Behrn Arena.

– Vad gäller matchningen under träningslägret så verkar det som om Malmö FF ligger bäst till. Eventuellt skulle man även kunna spela en träningsmatch mot Gefle IF den 22:a. GIF kommer ner den 21:a och ÖSK reser hem den 23:e. Annars får det nog lov att bli utländska motståndare.

För övrigt slås man av att det verkar vara en hel del som fortfarande flyter för de olika lagen i form av oplanerade träningsmatcher. Den tidiga säsongsstarten gör det nog mera svårarbetat. Inte bara det att det finns mindre tid för planeringen. Matcherna skall dessutom tryckas ihop under en kortare tidsperiod.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.