Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

And the winner is…FK Bosna 92

Ok, det kanske är lite väl tidigt att utse segraren i Närkesfyran redan nu. Trots allt återstår det fem omgångar att spela och Bosnas formkurva har under året haft ett och annat hack. Men ändå.  Laget har skaffat sig ett ordentligt försprång med 6 poäng ned till Vretstorp och 7 poäng till trion Lekeberg, Ervalla och ÖSK Söder. Så det här kommer de att ta hem. Nästa år blir det alltså Västra Svealand för Bosna, som förra året så när föll ur fyran. Det var bara en oavgjord match (mot ÖSK Söder) i den sista omgången som höll dem kvar. Motståndare till ÖSK Ungdom, som väl knappast klarar av att ta steget upp till tvåan, blir de nästa år.

Eftersom Bosna har Örnsro som hemmaplan kommer det nästa år att vara två lag – Bosna och Syrianerna – som har samma hemmaplan. Det kan bli knepigt att avgöra vem som har hemmaplansfördelen, då dessa två lag möts.

ÖSK Söder spelade bort sina chanser till serieseger (om än utan medföljande avancemang) i de senaste två matcherna. I fredags fick man stryk av Bosna och i kväll blev det oavgjort 1-1 mot Ervalla, en annan av toppkandidaterna. Det unga laget har dock under alla omständigheter gjort en riktigt bra säsong och har inte varit inblandade i någon nedflyttningsstrid, som annars brukar vara fallet.

Från bloggens sida grattar vi killarna i Bosna, men vill samtidigt skicka över ett varningens ord – i trean spelar man fotboll på ett organiserat sätt. Även de sämre lagen. Något som inte alltid är fallet i fyran, där det är lite väl mycket korpstuk på många av matcherna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.