Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Seger för Söder

ÖSK Söder avslutade vårsäsongen rätt uselt med poängförluster mot några av bottenlagen, men höstens omstart har sett bättre ut. Först en seger mot Öfre Adolfsberg och igår slog man serieledarna Vretstorps IF med 2-1 i en sen match på Behrn Arena. Vretstorp verkar för övrgit vara ett lag man har rätt så lätt för – man vann bortamötet i våras också.

I hemmamatchen var laget kraftigt förstärkt av spelare från talangtruppen. Hälften av spelarna tillhörde nog ÖSKs talanglag och den andra hälften av stamspelare från Söder.

Söder började som vanligt på hemmaplan klart piggast och redan efter 12 minuter tog man ledningen. En läcker framspelning från Anel Corlic fristpelade Tobbe Johansson, som ensam med målvakten prickade in ledningmålet. Allt eftersom halvleken fortskred tog dock gästerna över mer och mer av spelet och det var inte orättvist när man med ca. 10 minuter kvar av halvleken utjämnade till 1-1.

I andra havleken såg Söderkillarna piggare ut igen, men räddades ändå av Nils Carlsson i Södermålet som gjorde några kvalificerade man-mot-man räddningar mot Vretstorps anfallare. Med 20 minuter kvar gjorde Söders italienska nyförvärv – en pytteliten ,men rätt duktig italienare men tilltalsnamnet Davide – vinstmålet efter det att Ibrahim Diagne i en luftduell fått Vretstorps målvakt att tappa bollen.

Kul för söderbröderna som nu är med och slåss i den absoluta täten igen, tack vare en oväntad förlust för Bosna i den förra omgången. Söder ligger visserligen bara på fjärde plats men det är bara två poäng till Vretstorp som fortfarande leder. Eftersom Söder fortfarande har en hemmatch (mot IFK Kumla) ospelad, så finns möjligheten till serieledning.

Ifall Söder mot alla förväntningar skulle vinna Närkesfyran i år så blir det dock inget avancemang till trean. Laget har varken ekonomi eller spelarmaterial för att på egen hand klara sig i div 3. Vid en uppflyttning skulle man förlora sin farmarlagstatus, vilket skulle minska spelstyrkan ordentligt. De inlånade spelarna från talangtruppen utgör ju i allmänhet de bättre hos ÖSK Söder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.