Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gny och gnissel

Förlusten mot BK Häcken har skapat en hel del missnöje i supporterleden. Kanske inte så mycket för att ÖSK förlorade, även om detta inte heller är så populärt, utan snarare för att ÖSK skickade ett B-betonat lag till matchen. Klubben kom sedan i förklaringsnöd när man skulle motivera varför inte det lag som spelade mot AIK även fick ta sig an cupmatchen.

Förklaringen är helt säkert, att man från ÖSKs sida prioriterar allsvenskan före möjligheten att någon gång nästa år kanske få möta ett lag från typ Moldavien, som ingen på de här breddgraderna någonsin hört talas om. Det verkar som om många tror att avancemang till UEFA-cupens kvalspel är liktydigt med spel mot någon av den europeiska fotbollens storheter, men så är det ju inte. Lagen som deltog i den första cupomgången är med få undantag på det hela taget helt okända storheter.

Huruvida man från ÖSKs sida tänkte rätt eller ej vet egentligen ingen än. Slår man Trelleborg nu på måndag samt Häcken ggr 2 i de därefter kommande matcherna, så är jag nog böjd att tycka att man nog gjorde rätt ändå. Ett mycket reservbetonat ÖSK höll trots allt spelet väl uppe och skapade en hel del chanser på Rambergsvallen. Med ett A-lag på plan borde man väl kunna slå dem både borta och hemma.

NA: Supportrar kritiska efter ÖSK:s cupsorti
Thörners Tankar: Jag anklagar…
NA: ÖSK-tränare svarar på kritiken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.