Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Astvald från start

I kvällens numera betydelselösa juniorlandskamp mor Irland är Marcus Astvald uttagen för spel från start. Av laguppställningen att döma kommer Mackan att spela till vänster i anfallet i en 4-4-2 uppställning. Av spelare med örebropåbrå har han Jesper Florén med sig på plan, medan Oscar Jansson och Jiloan Hamad startar på bänken.

Svenska Fotbollförbundet: P19/90: Startelvan mot Irland

Nittio minuter för Mackan.
Det blev en hel match för Marcus Astvald när Sveriges P19/90 lag avslutade EM-kvalet med ytterligare en förlust. Den här gången var det Irland som blev för svåra och vann med 2-1. Mackan spelade hela matchen som anfallare bredvid Helsingborgs Rasmus Jönsson.

Svenska Fotbollförbundet: P19/90: Knapp 1-2 förlust mot Irland

För Mackans del har det blivit mer och mer spel under turneringens gång. I den första matchen blev han inbytt med en halvtimme kvar. I den andra kom bytet redan i halvtid och det var då  han gjordes om till anfallare. I dagens match blev det som sagt fulla 90 minuters speltid.

Tillägg: 090611.
Förbundets laguppställning talar inte helt sanning. I verkligheten spelade laget i en slags 4-1-4-1 uppställning, så Mackan höll trots allt till ute på kanten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.