Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

2009 vs. 2008

Det är en rätt ”rolig” grej som kommer fram om man jämför årets matcher med fjolårets. En kalendermässig jämförelse (efter 11 spelade omgångar) visar med all önskvärd tydlighet ett radikalt förbättrat ÖSK. I den 11.e omgången förra året fick ÖSK stryk av GAIS – kanske fjolårets sämsta match. Sixten och Alec satt löst som tränare och vi had inte ens hört namnet Kim Olsen nämnas. Då hade ÖSK tagit 9 poäng och hade den fasansfulla målskillnaden 4-14. I år har laget efter 11 omgångar tagit 17 poäng och har målskillnaden 11-8.

Så allt är frid och fröjd?

Ja, kanske inte ändå. Det kan vara så att sanningens ögonblick fortfarande ligger framför oss. Om man istället för en kalendermässig jämförelse ser hur ÖSK klarade av motsvarande matcher förra året, så är skillnaden nästan negligibel. Mot årets motståndare i motsvarande matcher (h/b) så hade ÖSK tagit 16 poäng med målskillnaden 12-12. I år är antalet poäng som bekant 17 och målskillnaden är 11-8.

Det är inte någon särskilt stor skillnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.