Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lugnet före stormen

Det har hittills idag varit nästan overkligt lugnt på nyhetssidan för ÖSK. Laget har fått något så ovanligt denna  vår som en hel återhämtningsvecka med sju dagars matchfrihet mellan mötena med Gefle resp. Hammarby. (Det kanske journalisterna på NA har matchat).  ”Uppehållet” ger ett tillfälle för truppen att ladda batterierna inför nästa vecka, då matcher mot allsvenskt motstånd kommer att stå som spön i backen. Mellan den 11 och 20 maj skall ÖSK spela tre allsvenska matcher och eftersom fotbollsförbundet verkar ha tyckt att det var i minsta laget har man även lagt in en cupmatch i programmet.

Örebro SK:s intensivvecka.
11 maj Hammarby (h)
13 maj Halmstad i cupen (h)
17 maj GAIS (h)
20 maj MFF (b)

En evig tur att det börjar med tre hemmamatcher nästa vecka. Res- och orkesmässigt för laget. Publikmässigt sett kommer det säkert att visa sig vara mindre lyckat med en så tät matchning. Det är väl bara de verkliga entusiasterna, som orkar med och har tid att gå på tre matcher samma vecka – eller har råd.  ÖSK har inte kommit ut med någon information än, om hur man avser att prissätta cupmatchen. Risken är väl stor, att om man är för aggressiv i prissättningen av cupmatchen, så väljer folk att stanna hemma. Funderar gör man helt klart på kansliet, eftersom matchen inte kommit upp i bokningssystemet än, trots att det bara är en vecka kvar till avspark.

Måndagens motståndare får inte alls lika lång återhämtningstid som ÖSK. De spelar i kväll hemma mot Kalmar FF i en match som nästan skulle kunna kallas ödesmatch. Ett ord som inte tränarna gillar, men som trots allt har en viss relevans. Båda lagen har tagit 5 poäng och ligger tredj (Hammarby) resp. näst (Kalmar) sist i den allsvenska tabellen. Det lag som vinner i kväll kommer upp på något säkrare mark medan förloraren kommer att få det jobbigt. Oavgjort ger inte tillräckligt mycket poängmässigt för att man skall kunna blåsa faran över.

För Hammarbys del ryktas det om att fjolårets rekordförvärv Rami Schaaban kan komma att göra årsdebut. Förra året blev det inte så många matcher innan han skadade sig och inte gick det väl så värst bra för honom heller då han var hel. Sett med ÖSK-ögon är detta givetvis en intressant match och allra intressantast är kanske hur Martin Ingvarsson kommer att hantera sin kortlek. I Hammarby har man hela fem man på två varningar och ett kort i Kalmarmatchen för någon eller några av dem innebär att vederbörande inte behöver resa med till Örebro. I farozonen är Igor Armas, Johanssönerna David och Emil, Nathan Paulse och Fredrik Söderström. En något uttunnad backlinje skulle inte sitta helt fel, tycker jag och tänker då främst på Igor och förre degerforsaren Emil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.