Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK in i Svenska Cupen

Svenska Fotbollförbundet har roat sig med att slänga in en cupomgång i den vecka då allsvenskan är som allra matchtätast. I cupens tredje omgång går de allsvenska lagen in i tävlingen och man får förmoda, att det i de flesta fall handlar om rejält utspädda trupper, som möter motståndare från Superettan, div 1 och 2.

ÖSK skrider till handling med en reservlagstrupp, som berikats med tre startspelare från gårdagens framgångrika match mot Kalmar FF. Det blir John Alvbåge, Fredrik Nordback och Michael Almebäck, som får lov att hjälpa till med att försöka slussa ÖSK vidare till nästa omgång av cupen, som förhoppningsvis kan spelas under något mindre pressade förhållanden.

Nu är det ju inte så säkert att det blir någon mer cupomgång. ÖSK har nämligen på 2000-talet haft ovanan att torska rätt tidigt i turneringen och ofta mot lag som normalt inte skall kunna hota.

År 2000/01 Utslagna av AIK (4-5)
År 2002 Utslagna av Malmö FF (2-4)
År 2003 Utslagna av Assyriska (2-3)
År 2004 Utslagna av IFK Göteborg ((2-3)
År 2005 Utslagna av Vasalunds IF (4-5)
År 2006 Utslagna av VisbyGute (2-3
År 2007 Utslagna av Östers IF (1-3)
År 2008 Utslagna av IF Elfsborg (1-3)

Inga höjdare direkt i den historiken.

Någon hemmamatch i Svenska Cupen har inte ÖSK haft sedan år 2004, då Malmö FF besegrades med 2-1. Så det vore onekligen på tiden med en cupmatch här i stan. Speciellt som en sådan borde kunna dra en hel del åskådare. ÖSK har ju en mycket trogen stammpublik. Förutsättningarna för att få en hemmamatch är väl så där. Cupreglementet föreskriver, att om två lag från olika divisioner möts så får laget från den lägre divisionen automatiskt hemmamatch. Om två lag från samma division möts, så går hemmamatchen till det lag som vann på bortplan (under förutsättning att det andra laget vann på sin hemmaplan). Går det inte att skilja lagen åt på så sätt så går hemmamatchen till det först dragna laget. Inför den fjärde omgången har alla allsvenska lag haft bortamatcher.

För att vi skall kunna få se ÖSK hemma i nästa omgång som skall spelas den 13 maj krävs således:
– att ÖSK besegrar Kristianstads FF
– att ÖSK lottas mot en allsvensk motståndare i nästa omgång
– att ÖSK dras som första lag vid den lottningen

Så på det hela taget verkar väl inte chansen vara så stor att det blir cupfotboll på Behrn Arena den 13 maj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.