Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Matheus Carvalho till talangtruppen

NA skriver idag på morgonen att ÖSK kommit överens med den brasilianske provspelaren Matheus Carvalho om ett amatörkontrakt.  Matheus har under några veckor tränat med talangtruppen och det blir också som representant för div 3-laget som han kommer att dra på sig den vackert svartvita tävlingsdressen.

Så här långt har han hunnit med att spela en halvlek för sitt nya lag. Det var i träningsmatchen mot FC Norrköping som han fick hoppa in och spela andra halvlek. Det gick väl sådär. Matchformen fanns inte på plats och hans medspelare verkade en aning tveksamma om vilket lag han spelade i. Så värst många passningar fick han inte även om det mot slutet av matchen blev bättre med den varan. Av vad jag sett av honom så är hans fotbollsteknik mycket bra. Med bättre matchtempo och mer ork kommer han nog att kunna bidra till att ge en viss stadga åt ÖSKs mittfält. Språkmässigt verkar det inte vara problem eftersom hans engelska verkar hyfsat bra.

Matheus verkar trivas bäst på det centrala mittfältet företrädesvis med defensiva arbetsuppgifter. Hos ÖSK Ungdom kommer han i första hand att konkurera med Viktor Lindqvist och Sebastian Scharnke om speltiden. Med tanke på formaliteterna vid en internationell spelarövergång (han senaste klubb var i Kazakstan) så lär han tidigast vara spelklar till matchen mot Sköllersta IF den 2 maj och även det är nog optimistiskt.

NA: ÖSK gratisvärvar landslagsbrasse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.