Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tight spelprogram

Som framgår av tvåveckorskalendern (finns till höger i marginalen) så har ÖSk ett väldigt välstuvat spelprogram de närmaste dagarna. Förmodligen årets intensivaste åttadagarsvecka har just påbörjats. Det allsvenska spelprogrammet ser ut på följande sätt:

20 april Helsingborgs IF hemma
23 april Kalmar FF hemma
28 april IFK Göteborg borta

Tre matcher mot förmodade topplag på åtta dagar. Inte nog tyckte seriemakarna i Solna och stoppade för säkerhets skull in en cupmatch den 25 april också. Det blir alltså åtta högkaratiga tävlingsmatcher på åtta dagar. Har ÖSK någonsin varit utsatt för något liknande? Knappast i modern tid i alla fall.

För ÖSK betyder väl detta, att det blir ett rent B-lag som får åka till Kristianstad för cupmatchen. Förstärkt av några av startelvans spelare som sitter med på bänken utifall att.

Ett utmärkt tillfälle givetvis för de spelare som står utanför startelvan att visa upp sig under klart konkurrensutsatta former. Matchen slår definitivt mötet med Rynninge på Grenadjärvallen.

Det skall bli intressant att se hur Sixten väljer att matcha sin trupp under denna intensiva period. Kör han vidare med samma spelare i startelvan, som han använt under de första tre matcherna eller väljer han profylaktiskt att låta vissa spelare vila för att på så sätt kunna hålla dem fräscha(re). Spelare som kanske skulle behöva stå över någon match med tanke på försäsong och skadebenägenhet är till exempel Olsen, Bassombeng, Anttonen och Kihlberg. Törs/vill Sixten & Co. ta med något sådant i sina planer?

I vintras var det mycket snack om att man ville bredda truppen för att ha spelbara alternativ på varje position. Nu får vi se om man tycker att man har det. Matchen mot Kalmar känns väl som ett lämpligt tillfälle att testa några nya spelare i skarpt läge. Sedan kan de spelare som står över åka med till Skåne för att vara beredde att hoppa in alternativt ta en halvtimme på slutet för att hålla matchtempot vid liv.

Jag skulle kunna tänka mig att spela Wirtanen i stället för Anttonen, Bedoya i stället för Kihlen (Nordback tar Kihlens roll), Astvald kan få göra allsvensk debut som högerytter och Emra bör väl orka att köra en timme mot Kalmar för att spara på Kim.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.