Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Laget utan målvakter

koordinationstraning

Erik Österlund kör koordinationsövningar med talanglaget. På väg framåt från vänster till höger.: Yim Ståhl, Anel Coralic, Simon Karlsson, Daniel Delgado och Adam Botvidsson. Som vanligt gäller att fotot blir bättre om man klickar på det.

I morgon börjar årets seriespel i div 3 Västra Svealand. ÖSK representeras som vanligt av sin talangtrupp, som spelar under det av ÖSK Ungdom lånade artistnamnet ÖSK Ungdom. Laget och dess verksamhet skall dock inte blandas ihop med verksamheterna på Ekäng. Det är ÖSK Fotboll som svarar för alla aspekter av talangtrupp och div 3-lag. Det enda man inte har gemensamt med dem är namnet.

Över vintern har det skett en radikal föryngring av talangtruppen. I princip alla spelare som är 20 år och äldre har lämnat för spel i andra klubbar. Den ende som blivit kvar från den generationen är Adam Botvidsson.

En märklig omständighet med årets lag är att man faktiskt inte har några målvakter registrerade hos sig. Istället kommer man att förlita sig på inlåningar. Peter Rosendahl, som är registrerad hos ÖSK Fotboll, är lagets förstemålvakt och som andramålvakter kommer i första hand farmarlaget ÖSK Söders Axel Svedberg och Nils Carlsson att användas.

Riktigt var årets lag står styrkemässigt mätt med div 3-mått är än så länge oklart. I träningsmatcherna under försäsongen har det blivit en hel del stryk, vilket hör till ovanligheterna för ÖSKs talanger. De brukar ha ett visst försprång tack vare året-runt träningen på Behrn Arena. Å andra sidan har man mest spelat matcher mot lag, som man skall få stryk av så de resultaten är det kanske trots allt inte så mycket att orda om.

Premiärmatchens motståndare Arboga Södra kan bli en besvärlig nöt att knäcka. Laget var sensationellt bra förra året och med i slutstriden ända till slutomgången, trots att det var lagets första säsong i trean. I år har träningsresultaten varit dåliga, sämre än vad ÖSK Ungdom har presterat. En vinst på nio matcher kan knappast ha stärkt självkänslan. Speciellt som det blivit en del förluster mot både div 3- och 4-lag. Men vänskap är en sak och seriespel en helt annan. Det blir helt säkert en tuff match i morgon för ÖSKs ungdomar.

Matchen spelas kl 13:00 på Behrn Arena. ÖSK Fotbolls guld- och silvermedlemmar har som vanligt fri entré.

ÖSK: Seriestart för talanglaget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.