Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Distriktscupen: ÖSK till final mot Sköllersta

ÖSK klarade av semifinalen betydligt bättre än vad jag trott att de skulle göra. Luttrad som jag blivit under årens lopp. Grenadjärvallen var mer grön än jämn men i betydligt bättre skick än vad jag trodde vara möjligt med tanke på den sena våren. ÖSKs spelare klarade av gropar och ojämnheter på ett bra sätt.

Med ett mål redan efter en kvart fick ÖSK matchbilden dit de ville. De kände att de kunde göra mål och Rynninge att det inte var så svårt att göra mål på dem. Om målgörandet dröjer i denna typ av matcher blir resultatet lätt ett rätt krampaktigt spel. Rynninge var dock inte ofarliga, men de tog inte för sig framför mål och de ofta rätt hårda skott som Peter Lundberg avlossade lyckades Peter Westman bemästra. Lundberg fick på några riktiga pärlor, men de flesta sköts inte rakt framifrån, varför Peter hade lättare att skära av skjutvinkeln.

När ÖSK sedan efter en dryg halvtimme gjorde både 2-0 och 3-0 hade tåget i princip gått för Rynninge. Inte blev det bättre av att Sandro Pavicevic missade en av bonusstraffarna. Ja, det var Peter Westman som tog den, men den var rätt löst slagen inom räckhåll för ÖSKs lagkapten.

Mer om själva matchen kan man läsa på ÖSKs websida: ÖSK till final i Folksam Cup

Det var många bra insatser av ÖSKare denna eftermiddag. Men det skall det ju vara om man möter ett div 3-gäng, även om man själv råkar spela i ett reservlag. Bäst i ÖSK enligt mitt sätt att se det var Tommy Wirtanen. Med sin snabbhet hade han inga större problem med försvarsspelet. Blev han bortgjord sprang han enkelt ikapp sin motståndare och tog bollen av honom. Dessutom kom han fram bra på kanten och gjorde oftast något riktigt vettigt med bollen. Han låg bakom både mål 2 och mål 3, eftersom han var den person som drog igång anfallen. Han fick dock spela hela 90 minuter, vilket tyder på att han inte är aktuell för bänktjänst mot Örgryte.

Emra spelade bara en halvlek, så han kommer nog med i truppen mot ÖIS. Jag är precis lika kluven som tidigare beträffande Emra. Han gjorde matchens två första mål, men inte mycket mer. Han verkar vara ur form rent fysiskt, han gick offside ett antal gånger och bidrog egentligen inte alls till spelet Men han gjorde de två viktigaste målen.

Andra positiva insatser svarade Marcus Astvald och Joakim Gren för. Den första blir allt kraftfullare i sina löpningar och hans inskjutna inspel är betydligt farligare än de ballonger som de  flesta andra av yttrarna skickar iväg. Joakim gjorde sin första riktiga match efter en lång skadeperiod. Han spelade nästan 80 minuter och såg riktigt bra ut i den för honom ovana rollen som central mittfältare. Dessutom såg han inte alls så nervös ut som han gör ibland som back.

I finalen väntar nu Sköllersta. De slog mycket överraskande ut BK Forward, som inte klarade av att hämta in de tre bonusstraffarna. Dessutom gjorde Sköllersta ett till i den 90:e minuten. Sköllersta skall väl egentligen inte innebära några problem för ÖSKs reservlag. Deras seger mot Forward imponerar dock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.