Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kristianstads FF i Svenska Cupen

ÖSK fick en till synes relativt lätt motståndare, då man går in i den Svenska Cupen. Nyuppflyttade div 1-laget Kristianstads FF kommer att stå för motståndet. KFF gick in i cupturneringen redan i kvalificeringsomgången och besegrade där div 3-laget IF Lödde med 3-0 på bortaplan. I den andra omgången besegrades div 2-laget IFK Malmö med samma siffror. I den tredje omgången blev det ytterligare en bortamatch och en tremålsseger för Kristanstad, även om segersiffrorna denna gång blev 1-4. Motståndare var det gamla storlaget IS Halmia, som numera håller till i div 2.

Men nu blir det alltå till slut en hemmamatch för KFF. Frågan är bara när matchen skall spelas. Fotbollförbundet försöker sig ju varje år på något nytt grepp för att försöka popularisera Svenska Cupen. Årets grepp heter samlade speldagar och plats har reserverats i matchkalendern både i allsvenskan och i superettan för spel den 25 april. Att lag från ännu lägre divisioner skulle kunna hålla sig kvar i cupen så här långt verkar inte ha föresvävat programmakarna.  I själva verket så är det fem stycken lag från div 1 och 2 som fortfarande finns kvar i cupturneringen.

På cupfridagen den 25 april är ÖSKs motståndare redan inbokade för en seriematch. Motståndare i den matchen är Västra Frölunda. Hur man kommer att lösa detta återstår att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.