Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Distriktscupen

I morgon, annandag påsk, spelar ÖSK förra årets uppskjutna semifinal i Folksam Cup. Eller om den numera heter Fastighetsbyrån-Cup. Jag skriver distriktscupen, vilket torde accepteras av alla med undantag för Folksam, Fastighetsbyrån och Swedbank.

ÖSK och distriktscupen är  inte precis en duo som trivs speciellt bra ihop. ÖSK brukar åka ur turneringen under rätt förnedrande former. Stryk med 0-5 på Idrottsparken i Kumla för några år sedan var inte en av det ÖSK-årets höjdpunkter. Jag minns ännu med fasa hur man två år tidigare torskade mot div 5-laget SMÅ IF på Tingstadsvallen i Stora Mellösa. 4-3 slutade den matchen sedan Herish Kuhi missat en straff och ett antal målchanser. Nästan så att jag tror att det var den insatsen som satte definitivt stopp för Herishs karriär i ÖSK. Någon månad senare hade han efter en ömsesidig överenskommelse lämnat klubben.

Även denna upplaga av turneringen hade kunnat få ett mindre lyckligt slut. ÖSK hade enorma problem då man mötte div 4-laget Lekebergs IF. Straffläggning fick tillgripas innan ÖSK med knappast möjliga marginal kunde rikta in fotbollsskorna mot målen i Kumlas Idrottspark för en revanschmatch. Och det blev ju en rätt ordentlig revansch när ÖSK vann med 8-1. Fjolåret var inte IFK Kumlas – de trillade ur trean också.

Mot Rynninge kommer ÖSK med ett ovanligt rutinerat lag. Tolv spelare från A-truppen är uttagna och de allra flesta av dessa kommer med allsvensk eller motsvarande rutin. ÖSK kommer dock att behöva hämta upp minst ett tremålsunderläge. Jag förutsätter nämligen att Rynninge kommer att sätta alla sina straffar. Gör man sedan ytterligare något mål, vilket inte alls är omöjligt med så duktiga offensiva spelare som Sandro Pavicevic och Mattias Norgren i laget, så kan  ÖSKs uppförsbacke bli rätt så brant.

Rynninge är för övrigt 2000-talets okrönta distriktscupmästare. Jag har för mig att de vunnit fem gånger eller något sådant. Detta under ledning av ÖSKs före detta assisterande tränare Alexander Axén. Alec satsade alltid ordentligt på denna tävling och förberedde sina lag på bästa sätt. Straffarna, anförtrodde han mig vid ett tillfälle, skall man ta före andra halvlek och inte innan matchen. Om man ligger efter med några mål efter den första halvleken så ger några inslagna straffar en hel del ny energi. Är matchen jämn, så får några straffmål en förödande effekt på motståndarnas moral. Den kunskapen har nog Rynninge förvaltat väl, så räkna inte med några bonusstraffar före matchen.

Jag tror dock att ÖSK tar hem segern. Det finns många spelare i matchtruppen, som har en hel del att spela för.

ÖSK: Semifinaldags i distriktscupen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.