Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svenska cupen

Omgång 2 (som egentligen är 3) av Svenska Cupen har så gott som spelats klar ikväll. En match återstår och det är BK Forwards möte med Skövde AIK. Den spelas i morgon på Behrn Arena med avspark kl 19:00. Resultaten blev väl i allmänhet de väntade, dvs. lagen från Superettan slog lagen från lägre serier även om det i vissa fall var knappt. Några jättedödare var det dock i omgången. Två div 2-lag (!) slog motståndare från Superettan: Gunnilse (slog Jönköping Södra) och IFK Hässleholm (slog Falkenbergs FF efter straffar). Dessutom var det några matcher där inga lag från Superettan var inblandade. Vidare går alltså följande lag:

Superettan: Ljungskile SK, Assyriska FF, Mjällby AIF, GIF Sundsvall, Qviding FIF, ÅtvidabergsFF, Syrianska FF, Landskrona BoIS, Väsby United, IFK Norrköping, Sirius

Div 1: Kristianstads FF, BK Forward/Skövde AIK
Div 2: Gunnilse IS, Ersboda SK, IFK Hässleholm

Dessa 16 lag kommer nu att lottas mot de 16 allsvenska lagen. De allsvenska lagen kommer samtliga att ha bortamatch i den 3:e omgången som skall spelas lördagen den 25 april. Lottningen för den 3:e omgången är geografiskt fri. Detta innebär att ÖSK kan få lov att åka till Umeå för att möta Ersboda eller till  Skåne för att möta något av de tre skånska lagen.

ÖSKs spelschema under den aktuella tidsperioden är att man den 23 april möter Kalmar på hemmaplan  för att sedan den 28:e åka till Göteborg för match mot IFK ICA. Så tidsmässigt tight kommer det att bli under alla omständigheter. Det så tätt sammanpackade spelschemat gör väl att förbundets tankar om att genom en gemensam speldag för cupen popularisera tävlingen delvis förfelas. Tre matcher på fem dagar är helt enkelt för mycket.

Önskemotståndare för ÖSKs del vore nog att få möta segraren i mötet mellan Forward och Skövde. Dels blir resorna inte så långa, dels kan man nog använda sig av en del av bänkspelarna utan att behöva frukta ett bakslag. IFK Norrköping vore under normalaomständigheter en intressant match, men eftersom ÖSK lär få lov att ställa upp med ett B-betonat lag, så kanske ett sådant motstånd blir i tuffaste laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.