Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

(För)säsongsavslutning för talanglaget

I eftermiddag spelar ÖSKs talanglag sin sista träningsmatch innan serieallvaret börjar nästa vecka med den svåra matchen mot Arboga Södra. Lasse Zetterlund hade räknat med att kunna använda sina sista två träningsmatcher till att spela in en startelva. De planerna fick han dock omgående revidera. Förra veckan hade A-truppen behov av att lufta några spelare som av olika anledningar behövde speltid. Denna vecka finns det två provspelare med truppen, som man nog gärna skulle vilja se i spel.

matteus_090408

Den brasilianske mittfältaren Matteus har tränat med talangtruppen några dagar. Avsikten är att han skall vara med i skärtorsdagens match mot FC Norrköping.

Den brasilianske mittfältaren Matteus sägs ha meriter från brasiliansk pojklandslagsfotboll. Han är 20 år och att döma av att han dyker upp i Örebro, så har hans karriär av någon anledning gått snett. På de två träningar han varit med på har han sett väldigt bra ut utrustad med en god fotbollsteknik. ÖSK är helt klart intresserade av att se honom i match. Han är inte aktuell för A-laget utan om tycke uppstår kommer han att tillhöra talangtruppen (till att börja med). Utöver Matteus finns det en tysk provspelare som var med och tränade i tisdags, men som sjukanmälde sig på onsdagen. Från ÖSKs sida hoppas man att få en möjlighet att se även honom i spel mot FC Norrköping.

tre-glada-brassar-090408

Matteus hade några supportrar med sig på träningen. De satt uppe på västra och frös i det inte alltför vänliga vädret. De sken dock upp då jag frågade om jag fick ta ett kort. Förmodligen är detta tre av de brassar som skall spela för Syrianska i år. Det verkar vara trevliga killar och de talar hyfsat bra engelska.

Annars är väl den glada nyheten i veckan, att ÖSK och BK Forward kommit överens om att Yim Ståhl och Daniel Delgado kan byta klubb från Forward till ÖSK. Yim och Daniel hamnade av vad jag förstått lite snett i Forwards organisation. De ansågs inte tillräckligt bra för att ta en plats i A-truppen samtidigt som de är för bra för att spela i Forwards talanglag Eyra, som i år kommer att spela i en av Närkesfemmorna. Talangtruppen har tidvis sett rätt tunn ut under vinterträningen så de två spelarna är helt klart välkomna. Yim spelar normalt mittback, en av de positioner där ÖSK har haft en hel del problem att hitta ersättare efter Simon Ramström och Martin Pettersson.  Daniel spelar på mittfältet och verkar kunna ta vilken plats som helst där. Båda killarna är födda 1991 och representerade Närke på distriktlagsnivå, när de var 16.

Eftermiddagens motståndare från FC Norrköping bör vara överkomliga för ÖSKs talanger. De spelar i år i div 5 och borde alltså inte kunna erbjuda något större motstånd. Men laget har ofta mycket duktiga brasilianska direktimporter i sina laguppställningar och då handlar det om spelare som håller betydligt högre klass än den nivå som klubbens representationslag återfinns  på.

ÖSK: Talangtruppen: Generalrepetition

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.