Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Talangtruppen: Bra spel men förlust mot Carlstad United

För nårga år sedan var Carlstad United en årlig försäsongsgäst. Plasten drog. Men på senare år har det seriemässiga glappet mellan föreningarna blivit större och ÖSK Ungdom därför en mindre attraktiv träningspartner. I år hade dock karlstadslaget drabbas av att några stycken av deras tilltänkta motståndare hoppat av av olika anledningar. Så när ÖSK Ungdom fick ledigt i försäsongskalendern på grund av Dalkurds cupspel, så var värmlänningarna inte nödbedda.

Med tanke på Carlstad United div 1-status och med Bragematchen i rätt färskt minne trodde jag att ungdomarna skulle få ytterligare en tung förlust på halsen. Tung blev den kanske, men int på grund av många insläppta mål, utan på grund av att den här matchen borde man egentligen inte ha förlorat. Oavgjort hade varit rättvisast och ÖSK-seger hade inte varit orättvist.

Värmlänningarna var inte lika direkta som Brage var, utan försökte att rulla boll. En taktik som inte brukar lyckas så bra mot ÖSKs talanger på deras hemmaplan. De är lika duktiga bollrullare som lagen från div 1. Dessutom verkade Carlstads anfall faktiskt rätt tandlöst då det inte var mycket de åstadkom i anfallsväg.

ÖSK fick i matchen ”hjälp” av några spelare från ÖSKs A-trupp som av olika anledningar behövde matchning. Joakim Gren och Moses Reed gjorde sina första matcher för året och gick därför av plan redan efter en dryg halvtimme. För att inte riskera något. Hasan Sesay fick spela en timme innan Axel By bytte av honom. Yunus Ismail kom in och fick spela en halvtimme och James Frempong slutligen spelade hela matchen.

Jag trodde att ÖSK Ungdom skulle få ett jättehål på mittfältet när Jacob Nilsson försvann till Alta i Nord-Norge, men det verkar som om mina farhågor blir obesannade. Sebastian Scharnke som spelat på högerkanten i hela sitt fotbollsliv fyller upp bra i mitten och tillsammans med den idoge och svårpasserade Viktor Lindqvist klarade man av värmlänningarnas mittfältare hyfsat bra. Viktor, tillsammans med några andra av fjolårets nyrekryterade 17-åringar, har haft en väldigt bra utveckling över vintern. Jonathan Ring är väldig avig och svår att få grepp om för motståndarna och Gustav Källberg klarar mittbacksjobbet på ett bra sätt.

Nu återstår en match för ungdomarna innan seriespelets allvar sätter in. På torsdag kommer brasselaget FC Norrköping till Örebro. En motståndare som man aldrig riktigt vet var man har. En del av de spelare som slussas in via laget är riktigt duktiga och går vidare till svenska elitklubbar. Det var via denna klubb som Robert Mambo-Mumba fick fotfäste i Sverige.

ÖSK: Talangtruppen: Knapp förlust mot Carlstad United
Carlstad United: 1-0 seger mot Örebro SK Ungdom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.