Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Vem spelar till höger?

Efter att ha sett Eric Bassombeng löpträna vid sidan av planen igår så är fältet öppet för spekulationer om vem som kommer att spela högerytter i premiärmatchen mot Djurgården. För ovanlighetens skull i årets trupp finns det inte någon given ersättningsspelare för den positionen. Här är mina kandidater:

Eric Bassombeng.
Det kanske inte är så allvarligt med Eric trots allt. Det såg i alla fall inte så ut. Kanske var det mer en kontroll av vad han står eller en försiktighetsåtgärd som gjorde, att han inte tränade för fullt. Förra hösten tränade han knappt alls, men spelade ändå sina matcher.

Tommy Wirtanen.
Ryktet ljög inte. Tommy är snabb, snabbast i ÖSK. Dessutom är han väldigt duktig på att slå inlägg. Han får upp dem och de landar i allmänhet där de skall. Frågetecken finns det dock för tekniken – räcker den till? Dessutom har han ju visat att han kanske i första hand skall ses som ersättare för Patrik Anttonen, efter några utmärkta träningsmatcher på högerbackslatsen.

Marcus Astvald.
Blir årets stjärnskott, säger en del. Mackan har gått från ÖSK Söder till ÖSKs A-trupp på två år. Stor, stark, snabb men fortfarande en smula valpig i sitt agerande. Tveksamt om man skall utsätta honom för pressen som startspelare i en årspermiär på Stadion.

Kristoffer Näfver.
Han brukar göra mål mot Djurgården och jag tycker att han under försäsongen visat, att han inte alls är oäven då han spelar till höger. För Porokaras plats till vänster lär han inte ta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.