Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kampanj Kihlberg?

För några veckor sedan skrevs det på NA en krönika som argumenterade för att det i år skall vara Magnus Kihlberg som bär ÖSKs kaptensbindel – i första hand. Det finns ju som bekant tre kaptener att välja på. Fast av erfarenheterna från förra året att döma så handlar det egentligen om en lagkapten och två vice-kaptener. Fredrik Nordback tog väl knappast av sig bindeln annat än när han gick in i duschen.

Nu framförs även samma ”krav”  av Aftonbladets ÖSK-bloggare Tobias Wolf. Det är tydligen en viktig fråga för journalisterna även om jag inte kan påminna mig om att lagkaptensfrågan fångat så stort intresse under tidigare år. Men det kanske i första hand är ett tecken på att det inte finns så mycket (kritiskt) att skriva om ÖSK detta år – i alla fall inte innan seriespelet har börjat.

Tidningarna lägger på sätt och vis grunden för en konflikt med Sixten Boström genom att så offentligt ”lägga sig i” hur Sixten disponerar sitt lag. Om Sixten fortsätter med Nordback trotsar han tidningarnas rekommendationer, vilket journalister brukar ha svårt för att acceptera. Då kommer lagkaptensfrågan förmodligen att ältas i det oändliga. Om Sixten å andra sidan väljer Kihlberg, så framstår han som svag eftersom han böjt sig för några sportjournalisters tyckande.

För egen del tycker jag nog att Kihlberg borde bli årets kapten. I princip av de anledningar som Wolf för fram. Men jag litar helt på Sixtens förmåga, att själv välja den lagkapten som passar laget bäst.

Allsvenskan:Mitt: Kihlberg ska ha bindeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.