Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mållöst i Stockholm

Talangerna var i Stockholm för att spela fotboll mot Hammarby Talang FF eller HTFF som de brukar kallas till vardags. Dessa hade dock fått förhinder i form av ett avancemang i Svenska Cupen. ÖSK fick i stället möta ett kombinationslag bestående av grönvita juniorer och en del spelare från HTFF. Det kanske var tur på sätt och vis. HTFF verkar nämligen vara i bra slag och slog idag i cupen ut Vasalund (i år i Superettan) med 3-1. Att möta dem hade lätt kunnat bli en övermäktig uppgift.

Inte för att det var lätt mot ersättarna heller. Hammarby dominerade totalt under första halvlek och när bollen till och ifrån hamnade hos någon ÖSKare lämnades den snabbt tillbaka till en hemmaspelare igen. Sebastian Scharnke sammanfattade läget på ett utmärkt vis, då han efter 12 minuters spel ropade till sina medspelare: ”Skärp er nu för sjutton. Vi har inte haft bollen på 10 minuter”. En sanning med en viss modifikation, men inte så mycket. Det var väl närmast ett fotbollsunder, att Hammarby inte gjorde något mål före paus. Huvudförklaringen till detta var att de bakre försvarslinjerna trots allt stod upp rätt bra. Peter Rosendahl är stabil i målet och utstrålar auktoritet inom straffområdets gränser. Daniel Björnqvist och Johan Bolin var på alerten och fick en fot (eller huvud i Johans fall) på det mesta som kom infarande mot straffområdet.

Inför andra halvlek bytte Lasse Z, som inte startat med sin bästa uppställning, in Adam Botvidsson, Jonathan Ring och Axel By. Samtliga byten innebar nog direkt eller indirekt en förstärkning. I Bys fall gav det en möjlighet för Simon Karlsson att byta av Pontus Jacobsson som mittback och på så sätt ge mittförsvaret lite mer stadga och erfarenhet. Adams snabbhet gör de flesta försvarare osäkra och Jonis är lurig och släpper inte ifrån sig bollen hur som helst. Dessutom passar han inte till sina motspelare.

I andra halvlek såg det alltså betydligt bättre ut. Spelet var jämnt och inget av lagen hade något övertag att tala om. Glest mellan målchanserna var det dock – väldigt glest. Inget av lagen hade kraft och kunnande nog att på allvar penetrera försvarslinjerna på den andra sidan med bollen under kontroll. Hammarby fick dock ett slumpmål med en kvart kvar att spela. ÖSK lyckades inte hålla rent i straffområdet och en anfallare chippade bollen över Peter. På övertid var det sedan ytterst nära att ÖSK kvitterade. Först Johan Bolin och sedan Daniel Delgado hade i princip öppet mål efter ett inspel från Adam. Men ingen av dem fick bollen över linjen, så Hammarby vann därför med 1-0.

Bäst för dagen i ÖSK var Sebastian Scharnke och Viktor Lindqvist på det centrala mittfältet. Daniel Björnqvist är hur stabil som helst och hotar titt som tätt med sina löpningar. Daniel kunde dra nytta av en bra koordinering med Boris Lumbana, som spelade högerbräddare framför honom. Då Daniel stötte fram tog Boris hand om backpositionen om det behövdes. Axel By, en 93:a med födelsedag i december, (han är alltså fortfarande mer 15 än 16) spelade vänsterback i andra halvlek och såg väldigt bra ut. Speciellt med tanke på hur ung han är.  Orädd, rätt tuff och med en bra känsla för både boll och spel.

ÖSK: Talangtruppen: Förlust mot Hammarby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.