Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvenska försäsongsligan (090328)

Ja, då är det så gott som klart. Ytterligare en allsvensk försäsong kan vilken dag som helst läggas till handlingarna och publik, spelare och funktionärer kan börja koncentrera sig på kampen om de allsvenska poängen. Igår var hela åtta av de allvenska lagen i aktion. AIK fortsatte att ta lätta poäng mot lättviktiga motståndare. Igår var det GIF Sundsvall som bjöd på dem. Årets två favoriter till allsvensk slutseger fick båda lämna planen utan den moralhöjande seger.

IFK Göteborg fick stryk av Lilleström – en gränsöverskridande förlust som det är svårt att placera in i något av facken bra, dåligt eller som det borde vara. Att Elfsborg skulle tappa en 2-0 ledning mot Häcken till förlust 3-2 kan definitivt klassificeras. Facket Bra för Häcken och Dåligt för Elfsborg. Att ta stryk av Häcken på det här viset är definitivt inte bra. Boråsarna har dock samlat ihop tillräckligt många försäsongspoäng tidigare för att utan konkurrens kunna bli krönta till titeln Försäsongen Bästa Lag.

För favoritlaget slutade försäsongen i dur med ett stort frågetecken efter. Det allmänna omdömet efter segern i generalrepetitionen mot Åtvidaberg verkar vara med tveksamhet godkänt. I försäsongstabellen har dock ÖSK haft stora framgångar och lägger beslag på andraplatsen tack vare en bättre målskillnad än Kalmar. Visserligen återstår det några matcher än men placeringarna i toppen är redan klara så länge inte något lag får för sig att ytterligare en träningsmatch nog skulle sitta bra.

Brommapojkarna avslutade med seger mot TPS från Åbo, ett mittlag i den finska ligan förra året. Målet gjordes av doktor Guterstam. Trelleborg besegrade knappt Ängelholm, som verkar ha spelat försäsongsmatcher mot alla allsvenska lag med en hemmaplan söder om Vättern. Matchen var väl ungefär som ÖSKs mot Åtvidaberg, vilket gör att alla kommentarer egentligen är överflödiga. Malmö FF slutligen utklassade Team Kosovo, vilket är helt ointressant och inte ger någon inblick i om vårformen eventuellt kan ha anlänt till Sveriges tredje största stad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.