Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Det blir trångt i toppen

Sammanställningarna inför årets allsvenska börjar nu så smått dyka upp. Spelare in resp. ut dominerar, men det finns ibland en del annat matnyttigt också. TT har gjort en sådan sammanställning som papperstidningen publicerade i morse. Intressant är det att studera vilken målsättning de olika klubbarna har inför den kommande säsongen. Notabelt är att i denna så säger Hammarby IF, att de inte har någon målsättning samtidigt som man från föreningens sida för några veckor sedan gick ut och berättade att det är en plats bland de fyra bästa som man eftersträvar.

Lag Fjolårs- Årets
placering målsättning
Kalmar FF 1 Topp 3
Elfsborg 2 Topp 4
IFK Göteborg 3 SM-Guld
Helsingborgs IF 4 Topp 3
AIK 5 Topp 4
Malmö FF 6 Topp 4
Örebro SK 7 Topp 5
Halmstads BK 8 Betydligt bättre
Hammarby IF 9 Inget tips
Trelleborgs FF 10 Bättre än i fjol
GAIS 11 Bättre än i fjol
Djurgården 12 Inget tips
Gefle 13 Bättre än i fjol
Örgryte IS Uppflyttade Nytt kontrakt
BK Häcken Uppflyttade Nytt kontrakt
Brommapojkarna Uppkvalade Topp 13

De nio översta lagen i fjolårets serietabell siktar alla mer eller mindre uttalat på en plats bland seriens 4-5 bästa lag. Sedan har vi ett litet gäng med mittlag som inte riktigt tror sig om att kunna sätta ett mål för årets spel utan nöjder sig med att tycka, att man skall bli bättre än under fjolåret. De tre nykomlingarna har samtliga den beskedliga målsättning att i första hand fixa ett nytt kontrakt. Djurgården slutligen, förmodligen medvetna om att det blir en tuff säsong för deras del, avstår från att lämna någon officiella målsättning. Den inofficiella torde väl vara densamma som BP har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.