Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Enkelt för talangerna

Degerfors U19-lag kunde inte bjuda ÖSKs talanglag något egentligt motstånd då de två lagen möttes på Behrn Arena igår. Egentligen var det från början meningen att det var det något äldre U21-laget som skulle stå på andra sidan. Men diverse matchomläggningar ställde till det för värmlänningarna som alltså fick lov att skicka ett yngre lag än vad man från början hade tänkt sig. Att man dessutom hade drabbats av en hel del sjukdomar och kom till match med en tunn trupp gjorde inte saken bättre.

Det är inte ofta som Örebro SKs talanger får lyxen att spela mot ett lag med en lägre medelålder, men det var förmodligen fallet denna gång. Enligt uppskattning snittade degerforsarna någonstans kring 17,5 år medan hammalaget hade en snittålder som faktiskt var ett helt år högre. Sådnat betyder faktiskt en hel del i de här sammanhangen.

Inte för att jag på något sätt vill förringa ÖSKs insats – som man spelade igår hade man säkert tagit U21-laget också. Dominansen var tämligen total. Förutom det målmässiga 4-0 utfallet vann man hörnstatisktiken med typ 11-2 och man hade dessutom en handfull skott i ribba, stolpe och precis utanför. Degefors å andra sidan skapade aldrig någonting i anfallsväg. ÖSKs målvakt Nils Carlsson behövde inte göra någon egentlig räddning under hela matchen. ”Jag behövde bara springa ut och plocka upp bollen några gånger”, berättade han efter slutsignalen.

På sätt och vis var det kanske tur, att motståndet den här helgen inte var så skarpt. ÖSK ställde nämligen upp med ett ordentlit ommöblerat manskap. I den aktuta mittbackskrisens tecken fick Simon Karlsson ta ett steg in mot mitten och spela mittback tillsammans med Gustav Källberg. Inga problem för den säkre Simon, som dessutom kunde bli matchens första målgörare efter en improviserad raid långt in i fiendeland. Simons första för ÖSK Ungdom, för övrigt.

Sebastian Schanke, som kom till laget för några veckor sedan, fick ta hand om ett jobb på det inre mittfältet för att försöka fylla den lucka som Jacob Nilsson kommer att lämna efter sig, om Jacob nu flyttar till Norge. Allt talar för det. Sebastian lyckades väldigt bra med det nya uppdraget och fungerade alldeles utmärkt tillsammans med den alltid lika ettriga Viktor Lindqvist.

Edvin Möller gjorde tidvis lite som han ville och satte även ett patenterat mål i bortre krysset. Tyvärr rann även sinnet på hetsporren Möller och han visades ut efter en dryg timme efter att ha sparkat omkull en motståndarback. Denne var för övrigt inte helt utan skuld till det inträffade efter att ha legat och gnagt på Edvin matchen igenom. Båda åkte ut och lagen fortsatte att spela med 10 man var på planen. Att Edvin inte skulle ersättas var klart eftersom han fick sitt röda kort direkt. Degerforskillen fick lämna planen efter sitt andra gula kort och skulle alltså enligt försäsongsprotokollet ha kunnat ersättas. Men det var slut på avbytare hos gästerna och de som redan tagits av planen var inte i speldugligt skick.

Nästa vecka är det meningen att Talangtruppen skall ställas mot en betydligt tuffare motståndare. En bortamatch mot Hammarby Talang står på matchschemat. Men nu gick dessa och vann sin match i den första omgången av svenska cupen. Omgång två spelas redan nästa lördag, så det är stor risk att den matchen fryser inne. Återstår att se vad Julle & Co. hittar på i stället.

ÖSK: Talangtruppen: Klar seger mot Degerfors
NWT: Ingen chans för DIF-juniorerna
Degerfors IF: Örebro SK U

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.