Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Talangtruppen: Match mot Degerfors

ÖSK Ungdom möter i morgon Degerfors U – ett lag som i alla fall åldersmässigt ligger ungefär på samma nivå som ÖSKs talanger. Så det bör för en gångs skull kunna bli en rätt jämn drabbning mellan de två länskonkurrenterna. Ja, så värst mycket konkurrens från Degerfors A-lag är det ju inte längre. De ekonomiska kraven som allsvenskt spel ställer har satt stopp för det.

Inför morgondagens match tvingas ÖSK undvara Jacob Nilsson, vars flytt till Alta i Nordnorge verkar vara på väg att materialiseras. Dessutom saknas (av okänd anledning) mittbacksklippan Johan Bolin samt Peter Rosendahl i mål.

Peters ersättare blir 17-årige målvaktslöftet Nils Carlsson. Det skall bli kul att se hur han ser ut i de här sammanhangen. Nils spelade hela höstsäsongen förra året som 16-åring för ÖSK Söder och har redan visat att han kan ta för sig.

På mittbackspositionen hittar man denna gång Simon Karlsson, Anders grabb. Simon spelar i allmänhet, ja så gott som alltid, vänsterback. Det blir första gången som jag ser honom på en annan position. Men nöden har ingen lag. Dessutom är Simon en klok och följsam spelare som säkert kommer att klara även denna uppgift på ett bra sätt.

Jag hade trott att de två kvarlämnade spelarna från A-truppen Moses Reed och Yunus Ismail skulle få speltid. Men så blir det av allt att döma inte. Oklart varför, Moses var hur som helst med och tränade med talangerna nu på fredagskvällen.

ÖSK: Länsderby mot Degerfors

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.