Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvenska försäsongsligan (090319)

Innan dagens match börjar måste jag hinna med att uppdatera gårdagens försäsongsresultat. Fyra allsvenska lag var i elden och utdelningen i form av försäsongspoäng blev ytterst mager. Två stycken, nämligen. Det var Örgryte och Brommapojkarna som tog hem en vardera efter en mållös match på Cypen. På den iberiska halvön hade två andra lag valt att möta motstånd från lägre lokala divisioner.

Djurgården har haft förtvivlat svårt att vinna och den trenden håller i sig. Oavgjort 2-2 mot Portimonense, ett portugisiskt lag från andradivisionen. Inga poäng således för Djurgården, men väl målgöraranteckningar för Mikael Dahlberg och Toni Kuvaisto. Personligen tycker jag det är roligt att se att den av så många bespottade Dahlberg gör ett och annat mål – tre är han upp i nu, vilket gör honom till en av försäsongens bättre målskyttar.

Gefle gick i land med ”bedriften” att trots vinst undvika en påökning i poängkolumnen. Deras motståndare L’Hospitalet spelar i den fjärde divisionen så det var på gränsen till poängavdrag för gästrikarna. Men efter två mål av den yngre av börderna Jawo samt ett straffmål av Chibsah säkrades i alla fall en nollpoängare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.