Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lägerdags

I morse lämnade en manstark ÖSK-trupp Arlanda med destination Cypern för ett veckolångt träningsläger. Truppen byter ut slitet med två träningspass om dagen i mellansvenskt grisväder mot två träningspass om dagen i mellanhavskt vårklimat. Inte så stor skillnad med andra ord om man bortser från de yttre väderförutsättningarna. Dagens allsvenska trupper som tränat hårt sedan början av januari har rimligen inte något egentligt behov av att åka på träningsläger.

Heltidsanställda fotbollsproffs gör ju i princip inget annat än tränar under hela den långa försäsongen. Nej, nutidens träningsläger handlar nog mer om att bygga trupp. När man ”tvingas” att leva tillsammans under en intensiv vecka, som innefattar både träning och andra typer av aktiviteter finns de rätta förutsättningar för att skapa den lagkänsla, som är nödvändig för att ett lag skall bli framgångsrikt. Nutidens träningsläger på allsvensk nivå handlar nog mer om psykologisk träning och uppbyggnad än om den fysiska motsvarigheten.

Det är som sagt en väl tilltagen delegation som ÖSK sänder iväg detta år. Förutom 27 spelare ingår även 8 ledare av olika kategorier samt 1 rapportör (i form av Krister Linnér). Rapportörer från lägret kommer det för övrigt att finnas gott om. Förutom Linnér kommer det att finnas minst 3 aktiva bloggare i truppen samt en utsänd delegation från lokaltidningen. Inte omöjligt är det dessutom att någon av de nätbaserade fotbollsinriktade websidorna har någon frilansare på plats för rapporteringstjänst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.