Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Cypern: Vilka blev kvar?

ÖSK åker med 36 man till Cypern, men ändå är inte alla med som kanske borde vara det. Klubben har på sin hemsida lagt ut Cypern-truppens sammansättning:

Följande ÖSK-trupp åker med till Cypern:
Peter Westman, Eric Bassombeng, Magnus Wikström, Peter Rosendal, Tommy Wirtanen, Michael Almebäck, Kim Olsen, Nordin Gerzic, Patrik Anttonen, Magnus Kihlberg, Emra Tahirovic, Alejandro Bedoya, Marcus Astvald, Oskar Johansson, Fredrik Nordback, Bertin Ze Ndille, Glenn Holgersson, Kristoffer Näfver, James Frempong, Robin Staaf, Roni Porokara, John Alvbåge, Samuel Wowoah, Joakim Gren, Hassan Sesay, Erik Nilsson och Per Johansson.

Ledarstaben är åtta man stark. Förutom tränarna Sixten Boström och Richard Nilsson samt sportchefen Lennart Sjögren finns lagledare, sjukgymnast, naprapat, målvaktstränare och materialförvaltare på plats.

På spelarsidan saknas några namn. Robert Walker som visserligen fått resa söderut, men bara till Åtvidaberg, saknas av naturliga skäl.  Yunus Ismail kan av naturliga skäl inte resa någonstans eftersom hans saknar både nationstillhörighet och pass. Att Moses Reed stannar hemma är kanske något märkligare. Moses har sysslat med rehabilitering under hela vårvinterträningen, men skall nu vara helt återställd om inte matchduglig.  Rekryteringen av Hassan Sesay verkade indikera att Moses dagar i truppen är räknade och att han inte åker med till Cypern förstärker det intrycket. De två rehabiliteringstränande ungdomarna Gustaf Lundholm och Michael Jidsjö är inte heller med, trots att några minst lika mycket rehabtränande truppkamrater är det. Kanske tyckte man att kombinatinen skolgång plus skadeläge trots allt talade för att de skulle stanna hemma. För skolgången i sig verkar inte att utgöra något hinder. Både Oskar Johansson och Marcus Astvald som lika gamla finns med på träningslägrets trupplista.

På ledarsidan saknar jag truppens nyengagerade tillslagsspecialist Eija Feodoroff. Något förvånande kanske eftersom ett läger av Cypernmodell är som gjort för specialgnuggning. Men det kan kanske vara så att Eijas civila arbete gjorde det omöjligt för henne att åka med. Speciellt som hennes fastare engagemang med ÖSK är av relativt färskt datum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.