Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvenska försäsongsligan (090317)

Trots att det bara är tisdag spelades ett knippe träningsmatcher. De flesta allsvenska lag valde att maskera formen genom knappa vinster över lag från Superettan resp. genom att matcha helt okända lag någonstans i ett utland. Det var bara Trelleborg och GAIS som mötte jämbördigt motstånd. Helt jämbördigt var det dock inte eftersom GAIS kunde vinna med 2-1. Målskyttar var Wandersson som gjorde sitt femte för försäsongen samt Daniel Nicklasson som hittade rätt för första gången. För Trelleborg målade Kristian Haynes.

1-o segrar mot lag från Superettan kunde noteras för Halmstad mot Qviding och Elfsborg mot Ängelholm. Inte några speciellt bra resulat och om syftet var att maskera eventuell vårform så lyckades man bra med det. Mål för HBK gjorde Marcus Olsson, för dagen i anfallet. Daniel Nordmark gjorde Elfsborgs mål.

Ännu svårare är det att värdera vad AIK resp. Helsingborg hade för sig. AIK mötte  ryska Alania Vladikavkaz som återfinns i andraligan. AIK vann med 1-0 efter mål av Ivan Obolo. Alania har redan spelat en match mot svenskt motstånd denna försäsong. Det var mot Gefle som vann med 2-1. Så de är nog inte så bra. AIK kan dock inkassera två försäsongpoäng för besväret och återfinns nu på andra plats efter de nya ledarna från Elfsborg.

Om det är svårt att placera in AIKs Alania i någon slags fotbollsmässig rangordning – vad skall man då göra med Helsingborg IFs motståndare? Skåningarna mötte Thanda Royal Zulu, ett lag i den högsta sydafrikanska ligan som tränas av Roger Palmgren och Svennis son Johan. HIF vann med 3-0 utan att förta sig och får för besväret tre försäsongspoäng. Första ligan är trots allt första ligan. Notabelt är väl framför allt att René Makondele gjorde sitt femte mål för försäsongen och gick upp i delad skytteligaledning tillsammans med GAIS Wandersson. De övriga två målen gjordes av talangen Rasmus Persson och av Marcus Lantz, som man tydligen lyckats få fart på igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.