Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvenska försäsongsligan (090312)

Jag ligger en dag efter i rapporteringen av de allsvenska försäsongsresultaten. Det kan bli så om man har annat för sig och matcherna spelas sent. IFK Göteborg hade ju en spansk avsparkstid. Allsvenska förresten – de flesta lagen verkar att göra allt som står i deras makt att undvika allsvenskt motstånd under försäs0ngen. ÖSK är undantaget – de gör precis tvärt om. Det enda icke-allsvenska laget de kommer att möta denna försäsong är Åtvidaberg.

Ett lag som varit väldigt skickliga på att hitta motståndare från de lägre divisionerna är AIK. Tyvärr utgjorde ÖSK ett undantag i deras matchningsserie. Men igår mötte de återigen motståndare som de enkelt borde kunna köra över. Vasalund är nyuppflyttade i Superettan och dessutom samarbetsförening med Djurgårdens IF. Läge för motståndarkross? Inte alls, det blev oavgjort 1-1 efter det att provspelande Rodrigo Soria utjämnat Vasalunds ledning. Till AIKs försvar skall väl sägas att de spelade med ett väldigt B-betonat lag. Notabelt är att förre ÖSKaren Kevin Walker fick dra på sig lagkaptensbindeln i Tjernas frånvaro. Det skall tydligen vara en örebroare som leder Solnagnarna. Oavgjort mot ett lag från Superettan ger dock inga försäsongspoäng.

Inte gick det mycket bättre för IFK Göteborg, som är i Spanien på träningsläger. De mötte CD Banyoles – ett lag jag aldrig hört talas om. Kanske för att de spelar i den spanska tredjeligan. Göteborgarna som åkt till Spanien för att frossa i sol och gräs fick lov att spela matchen på konstgräs. Inte i enlighet med Plan A, antar jag. Men energin räckte trots denna motgång i alla fall till en seger med 2-1. Robin Söder och Ragnar Sigurdsson gjorde målen. Vinsten ger trots allt, men inte mer än, en poäng i försäsongstabellen. Är det tredjeligan så är det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.