Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvenska försäsongligan (090311)

Utöver ÖSKs möte med GAIS mötte fyra andra allsvenska lag motsånd av blandad karaktär. Halmstads BK är på träningsläger och mötte ett lokalt lag, som återfinns i Serie B. Albinoleffe har ett namn som närmast för mina associationer till ett belgiskt ölmärke, men här handlar det alltså om italienska fotbollsspelare. Hemmalaget ställde upp med något slags B-lag med en hel del yngre spelare. Halmstad vann med 2-0 efter mål av Mikael Görlitz och Tomas Zvirgzdauskas. Motståndet rapporteras ha varit allt annat än bra och Halmstads motståndare kom bara till två avslut på hela matchen. Detta gör att jag betraktar det som en B-lagsmatch och avstår från att dela ut några försäsongspoäng.

Några poäng blir det inte heller för Helsingborgs IF som just nu är i Sydafrika. Där mötte de vad som påstås vara deras egen akademi, vilka besegrades med 3-2 efter underläge 0-2. Visserligen inte en internmatch, men inte heller någon riktig försäsongmatch. Jag betraktar detta som ett förgyllt träningstillfälle och avstår från att dela ut några poäng för vinsten.

Poäng, fast inte så många, blir det för BK Häcken som besegrade Västra Frölunda med hela 5-1. Motståndarna återfinns nuförtiden i div 1 Södra och skall givetvis besegras sju dagar av sju av ett allsvenskt lag. En poäng för vinsten men inte mer får Häcken. Målen gjordes av Mathias Ranégie, Muhammed Ali Kahn, Vinicius, Peter Nilsson och Erik Friberg. Brassen Vincinius verkar kunna bli en tillgång för Häcken. Han är uppe i fyra mål nu. Fler har ingen annas spelare gjort än så länge.

Malmö FF fick en hett åtrådd äntligen-vinst då man slog finska HJK Helsingfors. Målen för skåningarna gjorde Jimmy Dixon och Edvard Ofere.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.