Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvenska försäsonsligan (090310)

Vi skulle egentligen haft tre matcher idag, men mötet mellan Gefle IF och västeråsklubben Syrianska Kerburan (nyuppflyttade i div 1 Norra) blev inställd på grund av snöhinder. Så Gefle slapp på så sätt att riskera sitt allsvenska rykte. Någon sådan risk var det inte för Helsingborg eller IFK Göteborg, som båda dragit söderut för att kunna genomföra sina försäsongsprogram utan någon inblandning från kung Bores sida.

IFK Göteborg är av allt att döma i Barcelona eftersom de under eftermiddagen mötte Espanyol, FC Barcelonas lokalrival. Rimligtvis kan dessa, som befinner sig mitt i sin ligasäsong (och dessutom i akut poängnöd för att undvika relegering), ha ställt upp med sitt bästa lag. Men det var i alla fall tillräckligt bra för att slå tillbaka sina gäster med 2-0. Inte mycket att hämta där för göteborgarna således, mer än de två baklängesmålen.

Helsingborgs IF har rest betydligt längre. De befinner sig i Sydafrika och mötte Orlando Pirates FC , ett lokalt lag . HIF vann med 1-0 efter ett mål av lagets innebandyspelare. Motståndarna hör hemma i Sydafrikas högsta liga och får väl därför klassas som livärdigt med allsvenskt motstånd. Resultatet tyder ju också på att det inte var frågan om någon överkörning. Tre poäng således till Helsingborg som rycker uppåt en bit i tabellen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.