Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Ungdom: 5-0 i baken

Matchen mot Brage gick väl ungefär som jag fruktade. Det blev en ordentlig förlust. Det var i mångt och mycket en match med män på den ena sidan och juniorer på den andra. Brage var dessutom fruktansvärt effektiva, medan de unga ÖSKarna slarvade bort de få målchanser de trots allt skapade. Å andra sidan undrar jag om Brage verkligen är så effektiva som i denna match. De fick i princip utdelning på alla sina chanser och litet till.

Moses Reed skulle ha gjort säsongsdebut i den här matchen nedlånad från A-truppen. Men Moses sjukanmälde sig på morgonen åberopande en halsinfektion. Så det blev Gustav Källberg som fick hoppa in som mittback i hans ställe. Yim Ståhl vilades på grund av känningar i ljumskarna.

ÖSK: Talangtruppen: Chanslöst mot Brage
IK Brage: Enkel seger över Örebro Ungdom
Dalademokraten: Brages anfallare fortsätter producera
Dalarnas Tidningar: Storseger för Brage

Tanke: Det är betecknande för var fotbollen står i Dalarna nuförtiden, att båda tidningarna med spridning i Borlänge skriver en hel del om mötet. En match där ortens lag möter ett division 3-lag befolkat huvudsakligen av 17-19 åringar. I Örebropressen fanns det däremot inte ett endaste ord om mötet mellan de två laget. Helt korrekt dessutom – nyhetsvärdet är inte så stort. Fast det vore kanske inte en så dum idé, att i resultredovisningen ta med även resultaten för de distriktslag, som spelar i det nationella systemet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.