Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder – Adolfsbergs IK 1-1

Södergrabbarna spelade en sen träningsmatch igår kväll mot Adolfsbergs IK. Avsparkstiden kl. 20:45 var förmodligen resultatet av en hårt bokad Behrn Arena. Matchen slutade med de för ÖSK Söder smickrande siffrorna 1-1. Ungdomarna från Söder höll spelet väl uppe även om man ibland släppte till lite väl mycket i försvarsspelet. Men en kombination av bra målvaktsspel av Nils Carlsson, dålig precision hos Adolfsbergs anfallare och en hel del tur gjorde att antalet baklängesmål kunde inskränkas till ett enda.

Söders mål gjordes av Tjadde (?) något tursamt med några minuter kvar av matchen. När han försökte chippa bollen över målvakten träffade han denne i ansiktet i stället. Med målvakten tillfälligt satt ur spel kunde han sedan rulla in andrabollen.

Ett bra resultat av ÖSK Söder även om Adolfsbergs lag var uttunnat med en del spelare som normalt inte förekommer i A-lagssammanhang. Men även ÖSK Söder saknade en del av sina stamspelare och har ju under vintern dessutom fått släppa iväg Jacob Nilsson, Johan Bolin och Christopher Kihlgård till talangtruppen. Saknades gjorde dessutom bland annat försvarsspelarna Petter Åström, Daniel Filipovic och Joel Berggren.

Bra hos Söder var målvakten Nils Carlsson och mittbacken Pontus Lövgren. Den senare, som jag inte sett i aktion tidigare övertygade med ett snabbt och kraftfullt spel. Han var dessutom inte främmande för att stöta framåt på planen då tillfälle gavs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.