Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Brage på Behrn Arena

Medan A-truppen åker till Stockholm stannar talangerna hemma denna helg och möter på lördagen IK Brage från Borlänge. Brage som nuförtiden återfinns i div 1 blir försäsongens högst rankade motståndare. Fjolårets seriespel var väl ingen höjdare för masarna, som när allting var spelat och klart precis klarade sig kvar i div 1 med en poäng tillgodo på det bästa av de nedflyttade lagen.

Men det är ändå en ordentlig klasskillnad på botten av div 1 och toppen av div 3, så gästerna får gälla som skyhöga favoriter. Jag hade onda föraningar inför den här matchen med tanke på ÖSK Ungdoms tunna trupp, men när jag ser det lag som Lasse Z kommer att matcha, så ser det ändå inte så tokigt ut.

Moses Reed och Yunus Ismail förstärker från A-truppen. Det blir Moses första match på jag vet inte hur länge och han kommer denna gång att få spela mittback. Förhoppningsvis kan han hjälpa den i de här sammanhangen rätt orutinerade Johan Bolin att ta hand om Brages giftiga anfallsduo Theander och Hindrikes. På kanterna kan man räkna med att det kommer att gå undan. Till höger kommer Daniel Björnkvist och Adam Botvidsson att hålla farten uppe och till vänster kommer den irrationella Yunus Ismail att sätta myror i huvudet på sin högerback.

Lite förvånande är det kanske att Lasse Z och Erik Ö väljer en 4-4-2 uppställning när man i A-laget konsekvent spelar 4-3-3. Förklaringen är nog att varken Edvin Möller eller Christopher Kihlgård fungerar så bra som target. Edvin med sina framspelningar blir alltid mycket bättre då han har någon i närheten som han kan spela bollen till. Christopher är en riktig opportunist som nog skulle kunna dra nytta av de öppningar som Edvin förhoppningsvis skapar.

Avspark klockan 13:00 på Behrn Arena.

ÖSK: Inför ÖSK Ungdom – IK Brage

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.