Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvenska försäsongsligan (090306)

En match har spelats idag som en liten aperitif inför helgens utbud. På sätt och vis var det kanske helgens intressantaste match (om man bortser från HIF -ÖSK) eftersom det var en match på riktigt – två allsvenska lag som mötte varandra istället för att spela mot något halvdant lag från Superettan eller någon okänd storhet från det före detta sovjetblocket.

Det var Kalmar som på hemmaplan tog emot Halmstad BK. De svenska mästarna från Kalmar visade sig starkast (eller det var i alla fall de som fick matchens mål). Målskytt var före detta Österbacken Emin Nouri, hans första någonsin för Kalmar. Vilket fynd Kalmar gjorde när man tog över Nouri från Öster i somras. Nu gör han mål också.

I och med segern tar Kalmar också ledningen i den allsvenska försäsongsligan. Att laget är de som spelat flest matcher hjälper säkert till en del. Åtta stycken har det nu hunnit bli för Kalmars del. Det är alltså inte bara ÖSK som matchas flitigt. I skytteligan hände det inte så mycket. Ytterligare en enmålsskytt fick en notering. Det är nu drygt 50 spelare som gjort ett mål under försäsongen. Det är nästan så att det inte räknas som en merit längre att ha gjort ett mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.