Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvenska försäsongsligan (090304)

Onsdag och en hel hoper med träningsmatcher. Samtliga allsvenskar utom Elfsborg hade dock valt relativt beskedligt motstånd. Försiktigast var ånyo AIK, som mötte Enköpings SK, hemmahörande i div 1. Inga direkta djupdykningar resultatmässigt, även om Trelleborgs oavgjorda resultat mot Landskrona Bois knappast var en del av Plan A.

Trelleborg fortsätter att blanda bra och mindre bra resultat. Oavgjort mot Landskrona tillhör den senare kategorin. Fast vem vet – det här kanske blir Landskronas år. Det borde väl snart vara dags för dem att göra ett nytt allsvenskt besök. Trelleborgs mål gjordes av brassen Paulinho (Paulino Lopes Tavares för att undvika alla missförstånd).  En spelare som inte gjorde något större väsen förra året.

Elfsborg slog norska SK Brann – Bergens stolthet. Två mål gjordes av James Keene (en annan nästan osynlig spelare under fjolåret) och ett av Emir Bajrami. Det räckte för att Elfsborg skulle kunna vinna med 3-2.

Brommapojkarna fortsätter att plocka tvåpoängare i det tysta. Idag gick färden till Södertälje där Assyriska väntade på Södertälje Fotbollsstadion. BP vann med 2-0 efter mål av Nabil Bahoui och Joakim Runnemo. Efter en inledande förlust mot Väsby United (mindre bra) har BP hållit skutan flytande och bland annat noterats för vinst över Gefle och oavgjort mot Djurgården. Fortsätter de så här även när poängen börjar räknas på riktigt så blir de kanske inte den slagpåse som många räknat med. BP in natura kan för övrigt beskådas på Behrn Arena nästa lördag.

Alexander Axéns GAIS lyckades med konststycket att slå nyuppflyttade superettligisten Qviding med 2-0. Ett mål mindre än vad IFK Göteborg mäktade med mot samma motståndare. Wandersson stod för GAIS målskörd och har nu gjort 3 under försäsongen. Han är rätt giftig då han är i form.

AIK bygger självförtroende genom att företrädesvis möta lag från de lägre divisionerna. Västerås SK för några veckor sedan, Enköpings SK idag. Svårt och förstå, faktiskt. Det här är lag som AIKs reserver skall kunna slå. Av målgörarna att döma var det kanske reserverna som spelade: Youssef Saleh, Mikael Eriksson, Daniel Gustavsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.