Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Årets första för talanglaget

Fotbollsåret har inte börjat så bra för ÖSKs talanglag. Först en omotiverad förlust mot Adolfsberg och sedan två något mer programenliga mot City Eskilstuna resp. Värmbol FC. Matchen mot LSW innebar en möjlighet att reparera eventuellt sargade självförtroenden hos både spelare och ledare.

Motalalaget var nyuppflyttade till div 3 förra året och gjorde en bra säsong. Man blev trea med en poängskörd på 40 poäng, vilket kan jämföras med ÖSK Ungdom som kom fyra med 43. Lagen borde således vara ungefär lika bra, om man fått behålla sina resp. trupper. Men det har man ju inte gjort vad ÖSK Ungdom anbelangar. En föryngringens vind har svept genom truppen, som numera mest består av 17- och 18-åringar kompletterade av några spelare av äldre årgång.

Inför matchen mot LSW saknades dock några av de viktigaste kuggarna. Jacob Nilsson, stålmannen på mittfältet, är i Nordnorge för att bekanta sig med Hulas nya klubb BUL. Frågan är om han kommer tillbaka. Edvin Möller har varit förkyld i två veckor och var inte spelklar. Samma sak gällde Adam Botvidsson som haft körtelfeber och ännu inte spelat en enda matchminut detta år. Dessutom saknades en del av de yngre spelarna av olika anledningar. Så Erik Österlund, för dagen huvudansvarig, fick verkligen skrapa djupt i spelarförrådet för att få ihop 16 man för lördagstruppen.

Situationen blev inte direkt bättre, när sedan Marcus Andersson och tilltänkta inlånet Yunus Isamail anmälde förhider på grund av fotskador och den tilltänkta anfallsspetsen Christopher Kihlgård tvingades att stanna hemma på grund av förkylning. Lyckligtvis finns ÖSK Söder i bakgrunden och Mathias Dimberg och Daniel Filipovic ställer alltid upp hur sent samtalet än kommer. Så Erik fick i alla fall ihop en trupp på 15 man. Nu är ju reglerna rätt flexibla när man träningsmatchar. Det går att skicka in spelare igen, som man tidigare bytt ut på grund av till exempel trötthet, så med 15 man i truppen var man på den säkra sidan antalsmässigt.

Det unga ÖSK-laget överraskade sedan genom att ha totalkoll matchen igenom. LSW var inte alls så bra som jag befarat. De har inget konstgräs än i Motala och laget ligger nog efter en hel del träningsmässigt. Men ändå, de hade knappt ett avslut mot mål på hela matchen. Så det blev till slut ändå en rätt behaglig resa för hemmalaget.

Det var riktigt kul att se David Rohlén, född 1994, komma in och göra sin debut för talanglaget. Totalt orädd och i en ovan position som anfallare går han segrande ur en närkamp och serverar sedan Boris Lumbana (en av de återinbytta) bollen på ett guldfat. Boris springer ifrån alla östgötarna och rullar sedan in bollen hur kallt som helst.

Mer om matchen på ÖSKs officiella:

ÖSK: Lättsamt för talangtruppen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.