Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvenska försäsongsligan (090301)

Vi har två matcher att redovisa denna söndagskväll. Nanne Bergstrands Kalmar FF fortsätter att finna motståndare som ingen annan i Sverige hört talas om. Ett utmärkt sätt att maskera eventuella formkurvor. Idag mötte man således de armenska mästarna från FC Mika i en match som slutade 1-1.  Eftersom försäsongsredaktionen fortfarande är på ett alldeles utmärkt humör, efter hemmafavoriternas seger över Djurgården härförleden, rankas Mika som jämbördigt allsvenskt motstånd och KFF kan därför glädja sig över en intjänad försäsongspoäng. Så värst mycket annat positivt lär det inte ha funnits i den matchen. Dessutom regnade det – toppen då man är på ett solträningsläger. Smålänningarnas mål gjordes av Abiola Dauda.

I en match där det var lättare att identifiera motståndarna status möttes Brommapojkarna och Gefle inomhus i någon slags halliknande byggnad på Bosön. BP som av all expertis rankats som årets nedstigningskandidat nummer 1 besegrade de blivande bottenkollegerna (?), tack vare Sinan Ayrancis 1-0 mål. Till FotbollDirekt säger Pelle Olsson att det var en klart godkänd prestation från Gefles sida (om man bortser från att laget inte gjorde några mål). Jag undrar om Urban Hammar insett än vad han gett sig in i. Å andra sidan har han ju en viss erfarenhet av bottenstrider, så han är nog väl förberedd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.