Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tungt för talangtruppen

ÖSK talanger brukar normalt kunna gå genom försäsongen obesegrade eller med någon enstaka plump i protokollet. Trots att motståndet i allmänhet varit från klubbar högre upp i seriesystemet. I år har man börjat med tre förluster och prognosen för resten av försäsongen ser inte så mycket bättre ut. Man kommer genomgående att möta lag som borde vara bättre. Morgondagens match mot Motalalaget LSW utgör nog det enda undantaget från den tuffa matchningen.

Inte blir saken bättre av att laget genomgått en kraftig föryngring. Borta är de spelare som passerat 20-årsstrecket och som utgjort lagets ryggrad under de senaste åren. I deras ställe skall ett gäng 17/18-åringar ta över tillsammans med några ”överåriga” lagkamrater.

Inför mötet med LSW saknas dessutom Jacob Nilsson och Edvin Möller,som varit tongivande spelare så här lång under försäsongen. Adam Botvidsson är tillbaka efter en längre tids sjukdom men är inte än i matchform. Christopher Kihlgård, tilltänkt målgörare i år, har varit krasslig och är visserligen med i truppen, men det är osäkert hur mycket han kommer att orka. Ett intressant namn är Sebastian Schanke. Denna 20-åring har tränat med truppen i 2 veckor och spelar säkert från start mot LSW. Schanke kommer ursprungligen från Frövi, men har gått tre år på fotbollsgymnasium i Växjö och parallellt med detta varit med i Östers juniorsatsning.

ÖSK: Besök från Motala för talangtruppen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.