Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Yunus Ismail: Pass från Schweiz?

yunus_ismail

Yunus situation togs nyligen upp av John Alvbåge i dennes NA-blogg:

Den 19 februari
Dagens tanke no.5: Denna tanke far igenom huvudet varje dag och det är den att ”Varför blir aldrig Yunus Ismail accepterad av invandrarverket och migrationsvarket och vad dom nu heter alla instanser som bestämmer”  Vi går snart ut i protest vi lagkamrater! Något ska vi göra i alla fall. Det är för jävligt att killen inte får besked!

Låt han stanna nu! Han har jobb och kan språket osv osv …. Jag knackar snart på hos Lars Larsen och ber att få följa med hans fru (Sofia) upp till Riksdagen (eftersom att det är den enda politiker jag känner till väl) och så ska jag inte resa därifrån förrän dom låter Yunus stanna.

Den 20 februari.
Sen ang. Yunus som jag tog upp i går på bloggen så har ni alla rätt med era kommentaren kring denna underbara kille. Han behöver vårt stöd, fans som spelare och vi har redan diskuterat inom spelartruppen att vi ska göra något så att det blir fokus på denna historia som aldrig verkar få ett slut. Har inget hänt i frågan när allsvenskan börjar så kommer vi visa vårat missnöje med diverse budskap i olika sammanhang, lita på det. Vi vill göra allt vi kan för att Yunus ska få stanna.

NA:s Lasse Wirström bloggar också om Yunus och om möjligheten, att Yunus skulle kunna få ett pass från ett somaliskt konsulat i Schweiz.

En öppning för Yunus?

Fick ett mejl från Svante, som skriver i bland:

”Hej!! Läste i John Alvbåges blogg om Yunus Ismail. Ja, ingenting verkar ju hända. Han tränar ju med ett Allsvenskt lag och är en talang som kan bli väldigt bra och så hänger det på ett gäng myndighetspersoner, som läser paragrafer. En minst sagt underlig långbänk? Har visst använt ordet långbänk förut ang. ÖSK, men nu riktar sig långbänken åt ett annat håll.”

Nu är det så att jag snackade med landshävdingen häromdan (joråsåatt…öh) som också är ÖSK-boss och händig med fall som Yunus.

Hon berättade att det kan finnas en öppning, med möjlighet till somaliskt pass från en konsulat i Schweiz. Om det duger vet bara gudarna och några på invandrarverket.

Hoppas hoppas, för behandlingen av Yunus Ismail är i alla avseenden omänskligt fyrkantig av värsta byråkratsort.


Om man vill visa sitt stöd kan man göra det på följande ställen:

Namninsamlingen på nätet till förmån för Yunus har väl gått lite i stå, men nu har i alla fall 2000-gränsen passerats.

Det finns en Facebook-grupp med namnet Låt Yunus stanna i Sverige! Gruppen har nästan 500 medlemmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.