Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tio små fotbollsspelare

Om/när ÖSK gör klart med Emra eller någon annan central anfallare, så förfogar ÖSK över en spelartrupp på 32 man. Det är väl ungefär 10 för många. Innan Silly Season är över måste således Lennart Sjögren och fotbollsutskottet sålla bort 10 spelare från truppen för att komma till en mera hanterlig 20 + 2 trupp. Då har man också precis två spelare för varje position.

Vilka får då lov att kliva åt sidan? Det är givetvis svårt att säga, men jag skulle tro att det går ungefär så här.

Spelare som inte kommer att ingå i A-truppen under första delen av säsongen:

Omplaceras:
Yunus Ismail:
Han får ju ändå inte spela, men finns med bland de 32 som finns på ÖSKs truppsida.
Kristoffer Näfver: Har klart deklarerat vid ett flertal tillfällen, att han vill byta klubb.
Robert Walker: Har också sagt att han nog vill byta, även om han kan tänka sig att bli kvar. Men det finns ingen plats längre för honom.
Moses Reed: Rekryteringen av Hassan Sesay bör väl indikera, att ÖSK inte har några framtidsplaner för Moses del. Dessutom innebär hans eviga skadeproblem, att man inte kan ha honom i truppen. Risken är alldeles för stor att han inte är tillgänglig då han behövs.
Peter Rosendahl: Peter tillhör formellt A-truppen och tränar med dem. Men han kommer med största säkerhet att vara div 3-lagets målvakt under den kommande säsongen.
Erik Nilsson: Har visat bra intentioner i de träningsmatcher han spelat. Men konkurrensen på mittfältet är alldeles för hård. Han blir utlånad, men knappast till ÖSK Ungdom.
Marcus Astvald: För Mackan gäller samma sak som för Erik N. Bra, men inte tillräckligt bra för att ta platsen från någon av de spelare som står före honom. Han skulle i och för sig kunna utmana Tommy Wirtanen om andraplatsen på högerkanten. Men eftersom Tommy är rekryterad i år, så tror jag inte att fotbollskommittén underkänner sin egen rekrytering så snabbt. Blir alltså utlånad till någon div 1-klubb.
Gustaf Lundholm: Har varit knäskadad sedan i höstas. Blir säkert utlånad till talanglaget, då han är klar med sin rehabilitering.

Långtidsskadade:
Spelare som  knappast kommer att vara tillgängliga under våren i någon större omfattning:

Robin Staaf:
Skall opereras i början av mars och lär knappast vara i speldugligt skick förrän vid omstarten i början av juli.
Glenn Holgersson: Rehabbar, men man räknar inte med honom förrän i juli.
Michael Jidsjö: Det verkar rätt hoppfullt för den unga talangen, som nu rehabtränar efter att knappt ha fått någon speltid alls under det förra året. Om han blir bra finns det ändå ingen plats för honom som central anfallare enär Kim och Emra har platserna före i kön. Blir nog utlånad – kanske till ÖSK Ungdom, som nog har en plats ledig i och med att Sandro inte ville spela med ÖSK. Att spela i div 3 är egentligen under Mickes nivå, men jag tror inte att hans tidigare klubb Karlslund vill chansa på honom med tanke på att han haft så lite matchspel det senaste året.

Så har jag plockat bort 11 spelare om man räknar med de långtidsskadade. Kanske en för mycket, men de utlånade spelarna kan ju tas tillbaka igen om det skulle knipa. Kvar blir i så fall följande:

A-trupp
Målvakter: John Alvbåge och Peter Westman.

Högerbackar: Patrik Anttonen och Joakim Gren. Båda rätt skadebenägna. Anttonen är dessutom rätt ofta förkyld etc. verkar det som. Eventuellt kan Almebäck spela här också om det skulle knipa.
Mittbackar: Magnus Wikström, Bertin Ze, Oskar Johansson, Michael Almebäck. För laguttagningarna är väl den enda frågan vem som skall vara partner till Wikström. Almebäck ligger nog rätt bra till med sin snabbhet.
Vänsterbackar: Samuel Wowoah och Hassan Sesay. Per Johansson kan också spela på denna plats. Han började ju sin fotbollsbana som vänsterback.

Mittfältare:
Plötslig har ÖSK ett antal mittfältsspelare att välja bland, som alla håller allsvensk klass. Men det finns bara en Magnus Kihlberg. Utöver Kihlen så är nog Nordin Gerzic ett givet förstaval. Vissa frågetecken för Fredrik Nordback, som dock gissningsvis har startpositionen, då serien drar igång. Men han har ett gäng som flåsar honom i nacken. Alejandro Bedoya och Per Johansson kommer säkert båda att få en hel del speltid. Om man tycker att det trots allt behövs en sjätte mittfältare så är den platsen vikt för Erik Nilsson.

Högerytter: Eric Bassombeng
är given. Tommy Wirtanen en andraman med än så länge ett frågetecken hängande över sig.
Central anfallare: Kim Olsen kommer givetvis att vara ÖSKs förstaval, om han kan bevara fjolårshöstens målform. Kommer dessutom Emra Tahirovic i gammal god form kommer ÖSK att förfoga över ett mycket starkt centerpar.
Vänsterytter: Besättningen på vänsterytterplatsen känns rätt given. Roni Porokara rubbar ingen på och James Frempong kommer nog att få en del speltid han med. Hassan Sesay och till och med Samuel Wowoah kan nog spela där också om det av någon anledning skulle behövas.

Det var länge sedan ÖSK hade en så här pass stark trupp utan några uppenbara svaghetsluckor.

0 kommentarer – kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.