Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Trögt för talanglaget

ÖSKs talanglag ÖSK Ungdom brukar normalt kunna ta sig igenom försäsongen obesegrade eller i alla fall nästan obesegrade. Men i år har det inte gått lika bra. Tre matcher och tre förluster är facit så här långt. Men egentligen är det väl bara den första matchen mot Adolfsberg som man borde ha vunnit. Både Eskilstuna City och Värmbol FC hör hemma ett snäpp högre upp i seriesystemet och borde alltså rent teoretiskt i alla fall vara bättre. I och med att både Eskilstuna och Katrineholm under det senaste året anlagt konstgräsplaner har ÖSKs talanger inte heller samma träningsförsteg man har haft under tidigare år.

I Katrineholm såg det väl trots de rätt stora förlustsiffrorna rätt positivt ut. Värmbol spelade bra men ÖSK stod upp bra. Två snabba mål efter mindre övertygande insatser av ÖSK-försvaret gjorde, att hemmalaget tog ledningen med 2-0 redan efter 12 minuters spel. Sedan var det uppförsbacke hela vägen fram till den 90:e minuten. Edvin Möller reducerade till 2-1 efter en halvtimme och Johan Bolin hade en nick i stolpen med 20 minuter klar. Johans nick hamnade dessutom hos en helt fri Jacob Nilsson som dock slog bollen över från ett kanonläge.

På det hela taget tror jag att man är rätt nöjd med träningsspelet så här långt inom tränargruppen trots att resultaten gått emot laget. Nu väntar närmast två veckors hård träning för att bättra på kondition och styrka. Nästa helg är det inte ens någon träningsmatch inplanerad.

ÖSK: Talangtruppen: Förlust i Katrineholm

Katrineholms-Kuriren: Andra raka segern för Värmbol

VFC:s fotbollsblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.