Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Talangerna möter Värmbol

I morgon reser talangerna till Katrineholm för att möta Värmbol FC. Allteftersom konstgräset slår rot i fotbollssverige blir bussresorna på försäsongen bara fler och fler. För några år sedan var det närmast att likna med en ynnest att få komma till Örebro och möta något av örebrolagen. Numera har de flesta av de lag som ÖSK Ungdom brukar möta på försäsongen några års hemmamatchande till godo, vilket gör att det blir en hel del resande för att få bra försäsongsmatcher.

Från ÖSKs sida har man det här året valt ovanligt kvalificerade motståndarlag. De allra flesta kommer från div 2 eller har en spelstyrka som motsvarar den nivån. Samtidigt har den egna truppen föryngrats kraftigt eftersom många spelare lämnat. En del av dessa spelare hade man nog gärna sett vara kvar en säsong till. Men nu har man det man har och får försöka göra det bästa av detta.

Jag roade mig med att kolla hur laget såg ut som mötte Värmbol förra året vid den här tiden. Då vann ÖSK lätt på Behrn Arena med 3-1 efter två mål av Yunus Ismail, som ju brukar få vara med i en del av försäsongsmatcherna, samt ett av Erik Nilsson. Då såg laget ut så här. Inom parentes kan man se var spelarna finns nu.

Laguppställning:
Målvakt: Victor Crona (Örebro Syrianska)
Backar: Marcus Astwald (A-truppen) – Simon Ramström (Lekeberg) – Martin Pettersson (61) (Sköllersta) – Simon Karlsson (kvar)
Bakre mittfält: Gustaf Lundholm (46)  (A-truppen) – Erik Nilsson (70) (A-truppen)
Främre mittfält: Adam Botvidsson (46) (kvar, men har varit sjuk) – Yunus Ismail (70) (kvar, men får ju egentligen inte spela för SvFF) – Fedja Jelecak (tränar med Forward)
Ensamanfallare: Tobias Johansson (61) (har lämnat, men oklart var han spelar om han fortsätter)
Ersättare: Niklas Brynhildsen (mv) (okänt öde), Johan Bohlin (61) (tas nog upp till talangerna från ÖSK Söder), Viktor Lindqvist (70) (kvar), Boris Lumbana (46) (kvar), Edvin Möller (46) (kvar), Sebastian Nylén (70) (Rynninge),  Zammi Strömblad (61) (Rynninge?).

I den trupp som åker till Värmbol i morgon har två riktigt bra spelare tillkommit jämfört med situationen från förra året. Både Daniel Björnkvist och i viss mån Jacob Nilsson har ju till och med fått dryga ut A-truppen på grund av alla dess skador och sjukdomar. Simon Karlsson och Edvin Möller håller mycket hög klass (för att spela på den här nivån) och Peter Rosendahl i målet är ju A-truppens tredjemålvakt. Men sedan är det väldigt tunnt.

Med på bussen har man till och med två 15-åringar. Eller det kanske är säkrare att säga P-94or, för de har väl inte fyllt 15 än. Det är Peder Ståhls grabb Andreas samt Daniel Rohlén.

Officiellas inför-artikel med spelartrupp etc. : Talangtruppen på klassisk bandyarena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.